Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEAUGARDE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1979

Genre

pop

Beaugarde

Beaugarde is het duo Ilja Gort (After Tea) en Hans Hollestelle (ex-Ekseption, Spin, Sandy Coast). In 1978 tekenen ze een platencontract bij Anton Witkamp van Ariola voor een album waarop composities van Gort staan die hij lange tijd te persoonlijk vond om op plaat te zetten. Hollestelle haalt hem over ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Hollestelle   gitaar
Ilja Gort   drums

Genoemd in de biografie van

1971   After Tea

Biografie Beaugarde

Beaugarde is het duo Ilja Gort (After Tea) en Hans Hollestelle (ex-Ekseption, Spin, Sandy Coast). In 1978 tekenen ze een platencontract bij Anton Witkamp van Ariola voor een album waarop composities van Gort staan die hij lange tijd te persoonlijk vond om op plaat te zetten. Hollestelle haalt hem over de liedjes niet alleen op te nemen, maar ook zelf te zingen. Verspreid over acht maanden werken de twee in de huiskamer van Hollestelle aan demo-opnamen. De plaatopnamen vinden plaats op 16 sporen in de Fendal Sound Studio in Loenen met gastbijdragen van Jan Vennik (klarinet), Jan Rietman (piano) en Iman Soeterman (Franse hoorn). Van het eenmalige album Solo Mortale wordt de single I Ain't Got No Leg ‎ getrokken.

Discografie Beaugarde

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beaugarde

Audio/Video Beaugarde

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer