Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEESWAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beeswamp

Periode

1994 - 1997

Genre

pop

Beeswamp

Band met voormalige leden van onder meer Gotcha!, Lovecramps en Tambourine, geformeerd rond de gezusters Van der Poel. De groep wordt een progressieve versie van met Loïs Lane en Wendy & Lisa genoemd.
Volledige biografie...

Bezetting

Jac Bico   gitaar
Martijn Bosman   drums
Bart de Ruiter   basgitaar
Beatrice van der Poel   gitaar, zang
Vera van der Poel   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1988   LoveCramps
1996   Mimezine
2004   Bob Fosko
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Beeswamp

Band met voormalige leden van onder meer Gotcha!, Lovecramps en Tambourine, geformeerd rond de gezusters Van der Poel. De groep wordt een progressieve versie van met Loïs Lane en Wendy & Lisa genoemd.

1994

Beeswamp wordt opgericht door voormalige leden van Gotcha!, Tambourine, Many More, LoveCramps, Horny Winter en Fish Hospital.

Fish Hospital Gotcha LoveCramps Tambourine

1995

Beeswamp In januari staat Beeswamp op Noorderslag. Aan het eind van het jaar wordt de debuut-cd opgenomen, onder productionele leiding van Liam Sternberg (ontdekker van Rachel Sweet, producer van Kirsty MacColl en componist van Walk Like An Egyptian van The Bangles).

1996

Met Sweet Sticky Stuff verschijnt in september de eerste cd van de band. Het album laat lang op zich wachten. Dit heeft niet alleen te maken met de planning van de platenmaatschappij, maar ook met het overlijden van John van Vueren, de manager van de groep. In de periode voordat de cd wordt uitgebracht houden de muzikanten zich bezig met andere bands en projecten. Bosman drumt bij Ro & Paradise Funk en De Raggende Manne, Vera rondt ondertussen haar conservatoriumstudie af, Beatrice richt zich op kindertheater en Bico begeleidt Loïs Lane.

De Raggende Manne Loïs Lane Ro & Paradise Funk

1997

Rond de groep ontstaat een relletje als op het Seminar van de Nederlandse Popmuziek de kersverse Radio 3-muzieksamensteller Rob Stenders de muziek van Beeswamp afdoet als een 'overbodige cultuuruiting'. Desalniettemin wordt het vijftal door de organisatie van het Amerikaanse South By Southwest Festival (Austin, Texas) uitgenodigd om daar in maart te komen optreden. In mei toert Beeswamp met de groep Keaton door Nederland als onderdeel van Circus Pop. Dit programma omvat naast twee bands, een deejay en een stand-up comedian. Men doet vooral studentensteden aan. Half juni speelt de band op het North By Northeast festival in Toronto, Canada. Als Vera bij een fietsongeluk haar kaak breekt, wordt het stil rond de groep.

1998

Zangeres Vera van der Poel duikt in '98 op om de triphop-achtige formatie Mimezine. Haar zus Beatrice zingt bij Corrie En De Grote Brokken. Daarnaast is ze te zien in De Formidabele Yankee van Orkater, bij een kindertheatergroep met Peter Zegveld - waarover ze een hoogstvermakelijke radio-column voor KRO's Leidsekade Live! bijhoudt - en maakt ze een solo-album onder de naam Miss Bee Spoiled, met jaren dertig muziek. Haar zang is te horen in de film Gordel van smaragd van Orlow Seunke.

Beatrice van der Poel Corrie & De Grote Brokken Mimezine

1999

Als Miss Bee Spoiled treedt Beatrice op tijdens het North Sea Jazz Festival en de Winter Parade.

Beatrice van der Poel

2000

Na het succes tijdens de Winter Parade treedt Beatrice van der Poel op tijdens de Zomer Parade als Miss Bee met The Lotus Orchestra.

2008

De gezusters Van der Poel treden weer gezamenlijk op, ditmaal onder de naam The Swampsisters. Op het repertoire staat dansbare soul en funk met o.a. nummers van Beeswamp. In de begeleidingsband zitten gitarist Martijn van Agt, bassist Thijs Vermeulen, toetsenist Stefan Smid en drummer Eric Hoeke.

The Swampsisters

2010

Vera van der Poel werkt onder de naam Divera aan een soloalbum.

Vera van der Poel

Discografie Beeswamp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beeswamp

Audio/Video Beeswamp

Video Beeswamp

Beeswamp - cool it off
Beeswamp - cool it off
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Beeswamp - cool it off

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer