Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEETS BROTHERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beets Brothers

Periode

1985 - heden

Genre

jazz

Online

Officiële website

Beets Brothers

Beets Brothers is het trio Marius (1966), Alexander (1968) en Peter Beets (1971) op respectievelijk contrabas, tenorsaxofoon en piano. Met hun virtuoze mainstream jazz bereiken ze een breed publiek. De broers komen uit een muzikale familie. Hun vader is een groot jazzliefhebber en hun moeder klassiek pianiste en gediplomeerd zangpedagoge.
Volledige biografie...

Bezetting

Marius Beets   contrabas
Alexander Beets   tenorsaxofoon
Peter Beets   piano

Genoemd in de biografie van

1997   Stochelo Rosenberg

Biografie Beets Brothers

Beets Brothers is het trio Marius (1966), Alexander (1968) en Peter Beets (1971) op respectievelijk contrabas, tenorsaxofoon en piano. Met hun virtuoze mainstream jazz bereiken ze een breed publiek. De broers komen uit een muzikale familie. Hun vader is een groot jazzliefhebber en hun moeder klassiek pianiste en gediplomeerd zangpedagoge. Ze krijgen alle drie vanaf hun zesde pianoles. Vanaf 1985 treden ze als Beets Brothers voor publiek op, in eerste instantie tijdens schoolconcerten en voor de locale radio. Het trio speelt op festivals en doet regelmatig mee aan competities. Op de cd Brotherwise (1995) staan onder meer bewerkingen van klassiekers als Django, I Remember Clifford, The Jody Grind en It Ain't Necessarily So. Het album Powerhouse (2000) is onder de naam Beets Brothers Orchestra met bijdragen van Hans Dekker (drums), Ben van den Dungen (tenorsaxofoon), Rolf Delfos (altsaxofoon), Benjamin Herman (altsaxofoon), Ruud Breuls (trompet, flügelhorn), Jarmo Hoogendijk (trompet, flügelhorn), Nico Schepers (trompet, flügelhorn), David Kweksilber (baritonsaxofoon, klarinet) en Jan Menu (baritonsaxofoon, klarinet). Met aanvullende musici als Joost Patocka (drums), Martijn van Iterson (gitaar) en Gijs Dijkhuizen (drums), en in andere formaties zoals het Peter Beets Trio en het Marius Beets Orchestra, doen de broers wereldwijd ongeveer honderd optredens per jaar. Voor 2012 staan enkele optredens in Thailand op de agenda.

Discografie Beets Brothers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beets Brothers

Audio/Video Beets Brothers

Video Beets Brothers

The Beets Brothers in Lee...
The Beets Brothers in Leeuwarden 2011 "Reunion Blues"
Is It Wrong To Be Right? ...
Is It Wrong To Be Right? (P. Beets) by the Beets Brothers LIVE Concert at the NCPA Part 1/8
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Beets Brothers in Leeuwarden 2011 "Reunion Blues"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer