Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BENJAMIN ASHKENAZY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1940 - heden

Genre

componist, hedendaags

Online

website

Biografie Benjamin Ashkenazy

Benjamin Ashkenazy werd 28 maart 1940 geboren in Sofia (Bulgarije). In 1948 emigreerde de familie naar Israel. Opleiding Na zijn studie compositie (bij J. Sadai) en directie, piano en klarinet aan de Tel Aviv University en de Rubin Academy in Jerusalem te hebben voltooid, vertrok hij naar Europa om daar verder te ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Benjamin Ashkenazy

1940

Benjamin Ashkenazy werd 28 maart 1940 geboren in Sofia (Bulgarije). In 1948 emigreerde de familie naar Israel.


Opleiding

Na zijn studie compositie (bij J. Sadai) en directie, piano en klarinet aan de Tel Aviv University en de Rubin Academy in Jerusalem te hebben voltooid, vertrok hij naar Europa om daar verder te studeren bij de dirigenten Franco Ferrara, Roberto Benzi en Sergio Celibidache. In 1973 vestigde Ashkenazy zich in Nederland en studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag orkestdirectie bij Louis Stotijn en compositie bij Peter Schat.


Werkzaamheden

Ashkenazy dirigeerde orkesten in Nederland, Polen, Roemenië, Italië, Israël en in Bulgarije. In Nederland had hij een eigen kamerorkest (Nederlands Sinfonietta), dat zich voornamelijk toelegde op muziek van de 20e eeuw. Hij is adviseur en vaste gastdirigent van het Vidin Philharmonic Orchestra (Bulgarije) en het Transylvania State Philharmonic Orchestra Cluj-Napocca (Roemenië). Daarnaast geeft hij les in compositie, theorie en directie aan de Schumann Akademie in Den Haag. Sinds 1993 is hij artistiek directeur van het Internationale Klassieke Muziekfestival in Warschau.


Composities

Ashkenazy componeerde een groot aantal orkestwerken evenals kamermuziek en filmmuziek. Hij heeft reeds vele opdrachten in het buitenland gekregen.


Prijzen

Hij ontving de eerste prijs van de International Competition of Conductors in Bordeaux.


Publicaties

Hij schreef The Systematical Proces in Solfege and Harmony, dat is uitgegeven in Den Haag.

2000

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Benjamin Ashkenazy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer