Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BENKADI INTERNATIONAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Benkadi International in 2006

Periode

1989 - heden

Genre

Afro-pop, wereldmuziek

Online

Officiële website

Benkadi International

Internationale band die moderne West-Afrikaanse muziek speelt, opgericht in Groningen door voormalige leden van de Super Djata Band uit Mali. Ondanks het gebruik van moderne instrumenten blijft in hun muziek de traditionele klank bewaard.
Volledige biografie...

Bezetting

Idrissa Magassa   percussie, zang
Richard Has   basgitaar
Bas Blanken   gitaar
Keith Duncan Williams   drums
Mamour Seck   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Aboubacar Dembar Camara   basgitaar, gitaar
Farba Sene   drums
Dramane Diarra   drums, percussie
Sly Eddepolo   percussie

Genoemd in de biografie van

1990   Zoumana Diarra
1999   Los Bomberos

Biografie Benkadi International

Internationale band die moderne West-Afrikaanse muziek speelt, opgericht in Groningen door voormalige leden van de Super Djata Band uit Mali. Ondanks het gebruik van moderne instrumenten blijft in hun muziek de traditionele klank bewaard.

1989 - 2005

In de jaren tachtig spelen Idrissa Magassa (zang) en Zou(mana) Diarra (gitaar) onder meer in de Malinese Super Djata Band van gitarist Zani Diabaté. Idrissa Magassa werkt in die tijd ook samen met Afrikaanse artiesten als Youssou N'Dour, Salif Keita en Mory Kanté. Ook Zoumana Diarra, die stamt uit een familie van griots, speelt veel bij andere gezelschappen, zoals de Super Railband de Bamako, Alpha Blondy en Salif Keita. Tijdens een Europese tour besluiten Magassa en Diarra in Nederland te blijven. Hier beginnen zij in 1989 de groep Benkadi International. In 1991 komt de Groningse bassist Richard Has (speelt in de jaren tachtig in het Caribisch getinte Deco Deco) de groep versterken. Tot 2000 is hij de enige blanke in de band. Zijn bijnaam is dan ook l'Africain Blanc. Halverwege de jaren negentig komt de in Nederland wonende drummer Keith Duncan Williams uit Guyana bij de band. In 1997 verschijnt het debuutalbum Djoulolou. Intussen werkt Zou Diarra aan een carrière als soloartiest en speelt hij ook met veel andere artiesten. Benkadi International treedt vooral op in Nederland, Frankrijk en Luxemburg,op kleine podia, maar ook op festivals als Mundial in Tilburg of Open Tropen in Turnhout (België). In 2000 komt Bas Blanken (gitaar) de groep versterken. Hij kent Richard Has uit Deco Deco. Verder speelt Blanken nog in The Smilin' Oseiband (muziek uit Ghana), Kintaki (muziek uit Congo), het latinjazzorkest Mambo Inn en de salsaformatie Los Bomberos.

2006 - 2009

Benkadi International in 2006 Het tweede album, Live At Buckshot Café, wordt live opgenomen in de gelijknamige Groningse kroeg, omdat die uitstekende digitale opnamefaciliteiten heeft. De cd wordt in mei 2006 gepresenteerd in het Grand Theatre in Groningen, met als speciale gast gitarist Zani Diabaté uit Mali. Samen met deze gitarist, plus zanger Flany Sangaré (van de Super Djata Band), wordt in 2006 en 2007 een serie concerten in ons land gegeven. Bassist Richard Has speelt veel met zijn highlifegroep Hello Hello.

Zoumana Diarra

Discografie Benkadi International

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Benkadi International

Audio/Video Benkadi International

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer