Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BENNY'S BIG SHOW ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Benny's Big Show Orchestra in 2008

Periode

1984 - heden

Genre

big band, pop/rock

Online

Hyves
Officiële website
Blogspot

Benny's Big Show Orchestra

Benny's Big Show Orchestra is een big band met ruim veertig musici, waaronder een vaste vocale groep van zeven zangers en zangeressen, onder leiding van Ben van Wijk (ex-Ferrari). Het showorkest groeit vanaf 1984 uit het grote bestand van leerlingen die muzieklessen volgen bij Van Wijk. Het repertoire is zeer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ben van Wijk   dirigent

Genoemd in de biografie van

1980   Ferrari
2011   Ben Cramer
2011   Maggie MacNeal

Biografie Benny's Big Show Orchestra

Benny's Big Show Orchestra is een big band met ruim veertig musici, waaronder een vaste vocale groep van zeven zangers en zangeressen, onder leiding van Ben van Wijk (ex-Ferrari). Het showorkest groeit vanaf 1984 uit het grote bestand van leerlingen die muzieklessen volgen bij Van Wijk. Het repertoire is zeer uiteenlopend, variërend van pop, swing, ballads, rock tot dansmuziek, en afgestemd op het feest of evenement waar het orkest voor wordt gevraagd. Benny's Big Show Orchestra begeleidt nationale en internationale sterren, onder anderen Mai Tai, Rob Bolland, Frans Duijts, The Gibson Brothers, Peter Koelewijn, de Nederlandse Elvis-imitator Frank Anthony, Marco Bakker en Donna Lynton (tijdens A Tribute To Vicki Brown in 2003/2004), Liesbeth List (2005), Grad Damen (2007) en Albert West (jubileumtournee in 2009). Onder de hoogtepunten een optreden tijdens een privé-feest van Prins Willem Alexander in Den Helder en een concert samen met het orkest van de Amerikaanse vibrafonist Lionel Hampton. In april 2008 vertrekt het orkest naar China voor een tournee van tien dagen. Vanaf december 2011 gaat Jukebox On Tour van start. In deze theatershow begeleidt het orkest Maggie McNeal en Ben Cramer tijdens uitvoeringen van evergreens die door het publiek worden uitgekozen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Benny's Big Show Orchestra

Audio/Video Benny's Big Show Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer