Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERDIEN STENBERG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Berdien Stenberg

Periode

1957 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands, fluit, Gulden Vedel, klassiek

Pseudoniemen

Berdien Stenberg

Berdien Stenberg

Zeer succesvol fluitiste uit Almelo, die door middel van toegankelijk gespeeld licht klassiek werk het genre voor een groot publiek bereikbaar maakt. Bekleedt later bestuurlijke functies en is vanaf 2010 wethouder in de gemeenteraad van Almere.
Volledige biografie...

Instrumenten

fluit

Genoemd in de biografie van

1984   Edwin Schimscheimer
1985   Mo
1990   Guus Westdorp
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Berdien Stenberg

Zeer succesvol fluitiste uit Almelo, die door middel van toegankelijk gespeeld licht klassiek werk het genre voor een groot publiek bereikbaar maakt. Bekleedt later bestuurlijke functies en is vanaf 2010 wethouder in de gemeenteraad van Almere.

1983

Na haar klassieke fluitopleiding aan het conservatorium te Den Haag krijgt Berdien Steunenberg (Almelo, 30 juli 1957) een platencontract bij Phonogram die haar als Berdien Stenberg introduceren aan het grote publiek. Haar eerste, populair gearrangeerde album Rondo Russo met werk van klassieke componisten wordt een doorslaand succes in Nederland en de rest van Europa, mede door de nummer 1 hitsingle Rondo Russo. Een grote theatertournee volgt.

1984

Stenberg brengt het album Berdinerie uit. Dit album staat in september 1984 op de hoogste positie in de album top 100. De single Vivace wordt niet zo'n doorslaand succes als Rondo Russo, maar schopt het toch tot een 28e plaats in de top 40. Ook dit jaar weer een grote theatertoernee.

1985

Samen met Jaap van Zweden brengt Stenberg het album Ode Aan Amadeus uit. Dit album wordt tot 4 maal toe met platina bekroond. Ook komt het album All Seasons uit, dat platina wordt.

1986

Stenberg brengt het album Christmas uit. Het is het begin van een langdurige samenwerking met Tom Parker, bekend van zijn bewerking van Young Messiah van Händel. Dit album is binnen drie weken goud.

1987

Pirouette verschijnt; een album met dansmuziek uit de 19e eeuw. Het komt niet hoger dan een 22e plaats in de album top 100.

1988 - 1989

Stenberg werkt samen met de Duitse orkestleider James Last en de Franse pianist Richard Clayderman. Voor haar album Flute Fiesta schrijft Last de arrangementen. Ook gaat Stenberg uitgebreid op toernee met Last. Met Clayderman maakt Stenberg het album Amour Pour Amour. Beide cd's worden weer met goud en platina bekroond.De TV specials met Last en Clayderman worden zowel in Nederland als Frankrijk uitgezonden.

1990

In het kader van het Mozart-jaar maakt Stenberg het album De Toverfluit. Deze cd wordt geproduceerd door Andrew Powell (o.a. Cliff Richard, Kate Bush), opgenomen in de Angel Studio's en gemixt door Alan Parsons (van Alan Parsons Project).

1991

Stenberg treedt op in Japan. Het album Made In Japan wordt in Japan binnen enkele weken goud.

1992

Het album Melodies D'Amour heeft het Franse chanson als thema. Bewerkingen van stukken van Jacques Brel, Gilbert Bécaud en Charles Aznavour zijn op het album te vinden.

1995

Het slecht verkopende album The Brandenburgs markeert een hernieuwde samenwerking met Jaap van Zweden en Tom Parker. In september viert Stenberg haar 12½ jarig jubileum met een speciale jubileum cd. Tot 1998 is Berdien Stenberg 'special representative' voor UNICEF.

1996

Stenberg tekent een contract met een Amerikaans televisie station. Via Public Broadcast System zullen 340 stations haar TV specials Amadeus en Friends uitzenden. Ook verschijnt haar album It's A Small World met Disney-melodieën. Zij doet net als alle voorgaande jaren een concerttournee en geeft optredens met pianist Jan Vayne.

Jan Vayne

1997

Stenberg brengt Haar Grootste Successen uit. De verkoop valt echter tegen.

1998

De fluitiste is voor het CDA actief als gemeenteraadslid in Almere.

1999

Stenberg treedt met Frits Lambrechts, Joke de Kruijf en Robert Paul op in een musical rond de vijftigjarige stichting De Zonnebloem.

2000

Berdien Stenberg is mede-oprichter van VIE, de Vereniging Intellectueel Eigendom Uitvoerende Kunstenaars. De door Stenberg en acteur Huub Stapel opgerichte stichting Irda claimt namens een groep acteurs en musici geld op dat de kunstenbond FNV (tegenwoordig FNV Kiem) en de Toonkunstenaars Bond in de jaren tachtig zouden hebben achtergehouden.

2007 - 2009

Vanaf 15 maart 2007 is Berdien Stenberg fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Almere.

2010

Berdien Stenberg in 2010 Op 27 mei wordt Stenberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Kort daarvoor is ze namens het CDA en de ChristenUnie in Almere geïnstalleerd als wethouder met in haar takenpakket het beheer en de ontwikkeling van de woon- en leefomgeving.

Discografie Berdien Stenberg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Berdien Stenberg

Audio/Video Berdien Stenberg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer