Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERLAGE SAXOPHONE QUARTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Berlage Saxophone Quartet

Met een verrassend eigenzinnig en ook steengoed gespeeld miniconcert wint het Berlage Saxophone Quartet de Dutch Classical Talent Award 2013. Het kwartet wordt geroemd om haar loepzuivere, close harmony-spel met natuurlijke flair. Volgens de juryvoorzitter is de Dutch Classical Talent een traject voor musici die de status van veelbelovend eigenlijk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Vigh   altsaxofoon
Eva van Grinsven   baritonsaxofoon
Kirstin Niederstrasser   tenorsaxofoon
Lars Niederstrasser   sopraansaxofoon

Biografie Berlage Saxophone Quartet

Met een verrassend eigenzinnig en ook steengoed gespeeld miniconcert wint het Berlage Saxophone Quartet de Dutch Classical Talent Award 2013. Het kwartet wordt geroemd om haar loepzuivere, close harmony-spel met natuurlijke flair. Volgens de juryvoorzitter is de Dutch Classical Talent een traject voor musici die de status van veelbelovend eigenlijk al voorbij zijn en slechts een extra zetje in de rug nodig hebben voor een duurzame podiumcarrière, en zo een mooie brug naar het concertleven.

2008 - 2010

In september 2008 richten Lars Niederstrasser, Peter Vigh, Kirstin Niederstrasser en Eva van Grinsven, allen saxofonist, het Berlage Saxophone Quartet op, genoemd naar het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam. Onder invloed van hun coaches oud-docent Arno Bornkamp, het Párkányi Kwartet, Walter van Hauwe, Bart Schneemann en Natalia Prischepenko (eerste violiste van het Artemis Quartett) worden zij een kwartet dat geroemd wordt om haar 'door en door onderhoudende optredens met veel energie en muzikaliteit, goede programmakeuzes en veel schoonheid in het geluid'. Prijzen worden er dan ook gewonnen en wel de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartetten-concours, de jury- en publieksprijs bij het Storioni Festival Concours en de jury- en publieksprijs bij het Onwings! Presentatieconcours.

Arno Bornkamp Bart Schneemann Walter van Hauwe

2011 - 2012

Het Berlage Saxophone Quartet wordt dit jaar Laureaat bij zowel de Deutsche Musikwettbewerb als bij het Vriendenkransconcours/het Debuut. Als gevolg hiervan krijgt het kwartet uitnodigingen voor meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie 'Konzerte junger Künstler' voor het seizoen 2012-2013. Met afwisselende programma's zoals 'Sovjet Sax', 'Collage', 'Koekjes van eigen deeg', 'Stabat Mater' en 'de Grote Vier...' is het kwartet te horen in het Concertgebouw Amsterdam, het Muziekgebouw aan 't IJ, Vredenburg Utrecht, op het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag en op Radio 4 bij de programma's Viertakt, Virus, Spiegelzaal, de Ochtend van Vier en op de Concertzender. Daarnaast speelt het Berlage Saxophone Quartet concerten in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

2013

Op 27 januari vindt de finale plaats van het Storionifestival concours, bestaande uit een avondwandeling door het publiek en de jury langs drie verschillende locaties in 's-Hertogenbosch waar de drie finalisten een kort concert geven. Aan het eind van de avond wordt de winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs bekend gemaakt: het Berlage Saxophone Quartet. In april 2013 is het Berlage Saxophone Quartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2013.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Berlage Saxophone Quartet

Audio/Video Berlage Saxophone Quartet

Video Berlage Saxophone Quartet

Dutch Classical Talent: ...
Dutch Classical Talent:  preview Berlage Saxophone Quartet
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dutch Classical Talent:  preview Berlage Saxophone Quartet

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer