Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERRY VAN BERKUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

berry van berkum

Periode

1960 - heden

Genre

componist, hedendaags, jazz, klassiek, orgel, piano

Online

Officiële website

Berry van Berkum

Berry van Berkum is een Nederlandse organist en actief als improvisator, componist, solist en jazzpianist. Als docent orgel en piano is hij verbonden aan De Lindenberg, centrum voor Kunst en Cultuur te Nijmegen. Hij behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen (onder meer bij het Dollard Festival) en werkt als ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel, piano

Genoemd in de biografie van

2004   Jetty Podt

Biografie Berry van Berkum

Berry van Berkum is een Nederlandse organist en actief als improvisator, componist, solist en jazzpianist. Als docent orgel en piano is hij verbonden aan De Lindenberg, centrum voor Kunst en Cultuur te Nijmegen. Hij behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen (onder meer bij het Dollard Festival) en werkt als solist en begeleider mee aan verschillende cd- en radio-opnamen.

1960 - 1990

Berry van Berkum is geboren op 18 december 1960. Hij studeert orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Jacques Hendriks. Daarna volgt hij interpretatiecursussen bij Harald Vogel (Duitsland) en Louis Thiry (Frankrijk) en improvisatielessen bij Bert van den Brink (piano) en Jan Welmers (orgel). In 1990 wordt hij benoemd tot organist van de Antonius van Paduakerk te Nijmegen.

Bert van den Brink

1998 - 2009

Van Berkum volgt compositielessen bij Andries van Rossem en in 2002 bij Klaas de Vries in Rotterdam. Sinds maart 2001 treedt hij regelmatig op met jazzsaxofonist Gijs Hendriks met een speciaal improvisatieprogramma voor orgel en verschillende saxofonen. Verder is Van Berkum actief als componist, improvisator, en pianist van het Risotto-kwartet.

2010

In Rotterdam gaat het muziektheater 'Wij, Mozes', in première (geïnitieerd vanuit Kunstfactor te Utrecht). Tevens verschijnt zijn cd met werken van Olivier Messiaen. In 2011 wordt Berry van Berkum benoemd tot organist van de Nicolaïkerk te Utrecht.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Berry van Berkum

Audio/Video Berry van Berkum

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer