Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERT BEENEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bert Beenen in 1989

Periode

14-01-1957 - 01-07-2017

Genre

basgitaar, Nederlandstalig, pop, pop/rock, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Bertje Beenen's Bloedgroep, Schubert & The Schuberettes, The Strawberry Beats

Bert Beenen

Zanger/bassist Bert Beenen is vanaf de jaren zeventig actief in onder meer de bands Boobytrap, Capsones en De Steile Wand. Daarna brengt hij onder zijn eigen naam Nederlandstalige platen uit.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, zang

Overige muzikanten

Inge Bakker   zang
Peter Heijnen   gitaar
Will Sophie   gitaar
Peter Weissbarth   drums
Machteld Wentzel   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1988   De Raggende Manne

Biografie Bert Beenen

Zanger/bassist Bert Beenen is vanaf de jaren zeventig actief in onder meer de bands Boobytrap, Capsones en De Steile Wand. Daarna brengt hij onder zijn eigen naam Nederlandstalige platen uit.

In bezetting van

Boobytrap   basgitaar, zang
Capsones   basgitaar, zang
De Steile Wand   basgitaar
Mazy Lane   basgitaar, zang
Roberto Q and The Boppers   basgitaar, componist, zang
The Koffers   basgitaar
The Strawberry Beats   basgitaar, zang

1980 - 1991

Bert Beenen maakt als bassist, zanger en componist deel uit van de muziekgroep Capsones. Van de groep verschijnt in 1982 het album Bah! Hij speelt in de periode 1981-1985 ook in Roberto Q & The Boppers en De Steile Wand. Op Beenens debuutalbum 12 Ambachten 13 Ongelukken (1982) levert latere producer Jochem Fluitsma een gastbijdrage op drums. De plaat bevat ook de hitsingle In De Discotheek. Tussen 1985 en 1990 brengt Beenen platen uit onder de naam Bertje Beenen's Bloedgroep. Hij is samen met Geert Timmers (Bob Fosko uit Raggende Manne) bedenker van het televisieprogramma De Zingende Dokter bij de VPRO (1986-1987). Hij maakt muziek voor de IKON en de VPRO en speelt daarnaast basgitaar in de coverband The Koffers. Met zanger Sjoerd van de Broek van The Koffers vormt hij het duo Schubert. Samen met The Schuberettes brengen ze het live-album Love, Peace & Happiness uit. Beenen is ook in het theater actief met het programma Bloote Beenen en doet theaterproducties samen met Machteld Wentzel, Guus Beijer en Rob van Houten (Boy Bensdorp).

Bob Fosko Capsones Jochem Fluitsma Roberto Q and The Boppers The Koffers

1992 - 2005

Sinds 1992 verzorgt hij schoolconcerten in Nederland en België. De kerstvoorstelling Jozefvammaria (2002) verschijnt ook op cd. Vanaf 2005 speelt hij ook in de Beatles-coverband The Strawberry Beats.

The Strawberry Beats

2006 - 2009

Met Joni Scholten vormt Bert Beenen het muzikale theaterduo Bioni. Voor uitgeverij All Music maakt hij muziek voor documentaires, leaders en reclamespotjes. In 2009 speelt Beenen samen met Rob van Houte, en afwisselend met Joni Scholten of Machteld Wentzel als derde participant, op middelbare scholen de voorstelling Van Gogh Tot Beethoven, een programma met muziek, mime, sketches, dans en bizarre acts.

2013

Met een muziektheatervoorstelling in het Hilversumse theater Achterom presenteert Beenen zijn soloalbum 'Ff kalm aan'.

Discografie Bert Beenen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bert Beenen

Audio/Video Bert Beenen

Video Bert Beenen

Bert Beenen Vies en geb...
Bert Beenen   Vies en gebruikt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bert Beenen   Vies en gebruikt

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer