Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERT HADDERS EN DE NOZEMS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

dialectpop, pop/rock

Online

Officiële website

Bert Hadders en de Nozems

Bert Hadders en de Nozems is een Groningse dialectpopgroep rondom zanger/liedjesschrijver, circusdrummer, DJ, barman en putjesschepper Bert Hadders (2e Exloërmond, 16 februari 1962). Hij speelt eerder in de bands The Blue Hearts, Detour en Plat en runt enige tijd het label Platex Records. Hadders schrijft en zingt zijn teksten in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bert Hadders   tekstschrijver, zang
Wyno Bruinsma   gitaar, zang
Johan Viswat   basgitaar, zang
Dim Junius   drums

Genoemd in de biografie van

2008   Luie Hond
2010   Cochon Bleu

Biografie Bert Hadders en de Nozems

Bert Hadders en de Nozems is een Groningse dialectpopgroep rondom zanger/liedjesschrijver, circusdrummer, DJ, barman en putjesschepper Bert Hadders (2e Exloërmond, 16 februari 1962). Hij speelt eerder in de bands The Blue Hearts, Detour en Plat en runt enige tijd het label Platex Records. Hadders schrijft en zingt zijn teksten in een variant van het Gronings dat bekend staat als 'Knoalsters'. Zijn grote voorbeelden zijn de schrijvers Henry Hes, Charles Bukowski en Jan Veldman. De begeleidingsband De Nozems bestaat uit gitarist Wyno Bruinsma en bassist Johan Viswat uit Luie Hond en drummer Dim Junius uit IOS. Het debuutalbum Over De Badde verschijnt in mei 2010. Voor de opnamen van het tweede album De Coöperoazie (2012) trekt de band zich terug in een verlaten school in Tweede Exloërmond, twee kilometer van Hadders’ geboorteplek. Muzikanten van de cajungroep Cochon Bleu leveren gastbijdragen.

Discografie Bert Hadders en de Nozems

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bert Hadders en de Nozems

Video Bert Hadders en de Nozems

Poolse bruid - Bert Hadde...
Poolse bruid - Bert Hadders en de Nozems - Instore bij Evelyn Novacek Hoogezand
The making of De Coöperoa...
The making of De Coöperoazie/Bert Hadders en de Nozems
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Poolse bruid - Bert Hadders en de Nozems - Instore bij Evelyn Novacek Hoogezand

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer