Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BIG JONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

gitaar, kawina, Suriname, zang

Big Jones

Zanger Big Jones (echte naam: Marius Liesdek) treedt vaak op met His Kawinaband. Eind jaren vijftig brengt platenlabel Philips zijn muziek uit op single in de serie Song And Sound The World Around bij de aflevering over Suriname. Het is de eerste keer dat de Surinaamse muziekstijl Kawina te ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Biografie Big Jones

Zanger Big Jones (echte naam: Marius Liesdek) treedt vaak op met His Kawinaband. Eind jaren vijftig brengt platenlabel Philips zijn muziek uit op single in de serie Song And Sound The World Around bij de aflevering over Suriname. Het is de eerste keer dat de Surinaamse muziekstijl Kawina te horen is op plaat. Big Jones en zijn muziek zijn opgenomen voor de film Faja Lobbi van Herman van der Horst. De film krijgt in 1960 een Gouden Beer in Berlijn.

Discografie Big Jones

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Big Jones

Audio/Video Big Jones

Video Big Jones

Big Jones - Ala Pikin Nen...
Big Jones - Ala Pikin Nengre
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Big Jones - Ala Pikin Nengre

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer