Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BINGO PLAYERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

dance

Online

Officiële website

Bingo Players

Bingo Players is het Twentse DJ- en producersduo Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten. Hun single Get Up (Rattle) behaalt in januari 2013 de eerste plaats in de UK Singles Chart.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Bäumer   draaitafels, elektronica, producer
Maarten Hoogstraten   draaitafels, elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2008   Chocolate Puma

Biografie Bingo Players

Bingo Players is het Twentse DJ- en producersduo Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten. Hun single Get Up (Rattle) behaalt in januari 2013 de eerste plaats in de UK Singles Chart.

2006 - 2012

Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten zijn bevriend sinds eind jaren negentig. Ze delen hun voorkeur voor pop, rock, hiphop en dance uit de jaren tachtig en elektronische muziek van onder meer Daft Punk en The Prodigy. Bäumer is enige tijd werkzaam bij het Nationaal Pop Instituut (NPI). Vanaf 2006 beginnen de twee eigen tracks te produceren en te draaien op feesten. Ze hebben hun eerste hitsuccessen in samenwerking met Chocolate Puma uit Haarlem en de singles Touch Me (2008) en Disco Electrique (2009). In 2010 start Bingo Players het eigen label Hysteria waar ook tracks van andere producers op worden uitgebracht. Naast optredens in clubs staat het duo op grote festivals, in Nederland onder meer op Solar Weekend 2010, aan de oevers van de Maasplassen in Roermond, en Mysteryland 2011. De twee DJ's reizen de wereld rond en treden op in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Ze profiteren van de toenemende belangstelling in de VS voor EDM (electronic dance music). Op de single Cry (Just a Little) (2011) is een sample verwerkt uit het nummer Piano In The Dark van Brenda Russell uit 1988. De single behaalt de hitparades van Nederland, België en Groot-Brittannië. De volgende hit is Don't Blame The Party (Mode) (2012) met de Amerikaanse zangeres Heather Bright. In de top 100 van het Britse DJ Mag komt het duo in 2012 binnen op plaats 66.

Chocolate Puma

2013

De track Rattle uit december 2011 wordt opnieuw uitgebracht in een vocale versie samen met het collectief Far East Movement uit Los Angeles. Get Up (Rattle) behaalt op 27 januari de eerste plaats in de UK Singles Chart. De laatste Nederlandse act die de eerste positie in Groot-Brittannië haalde, was Junkie XL met het Elvis-nummer A Little Less Conversation uit 2002. Op 7 februari 2013 start in Miami een volgende tournee door Noord-Amerika. Eind februari meldt het duo via twitter ook de eerste plaats te hebben gehaald van de hitlijst van Zuid-Afrika. Bingo Players is een van de tien Nederlandse acts die staan geprogrammeerd op het Ultra Music Festival. Dit grote Amerikaanse dancefestival vindt plaats in Miami op de twee laatste weekenden van maart. Op 18 december wordt bekend dat Paul Bäumer is overleden aan kanker.

Junkie XL

Discografie Bingo Players

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bingo Players

Audio/Video Bingo Players

Video Bingo Players

Bingo Players ft. Far Eas...
Bingo Players ft. Far East Movement - Get Up (Rattle) (Official Video) (Ministry of Sound TV)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bingo Players ft. Far East Movement - Get Up (Rattle) (Official Video) (Ministry of Sound TV)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer