Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK OUT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Black Out

Periode

1982 - heden

Genre

hardrock

Black Out

Black Out is een hardrockband uit Overijssel, opgericht in 1982, die als eerste Nederlandse band tekent bij het platenlabel Roadrunner. Na een weinig succesvol debuutalbum houdt de band het voor gezien, totdat vier van de vijf oorspronkelijke bandleden in 1999 weer bij elkaar komen.
Volledige biografie...

Bezetting

Bas van Sloten   zang
Jan Boxem   drums
Alfred Kers   basgitaar
Manny van Oosten   gitaar

Overige muzikanten

Jean Hoffman   gitaar
Bianca van Wijk   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Manny van Oosten

Biografie Black Out

Black Out is een hardrockband uit Overijssel, opgericht in 1982, die als eerste Nederlandse band tekent bij het platenlabel Roadrunner. Na een weinig succesvol debuutalbum houdt de band het voor gezien, totdat vier van de vijf oorspronkelijke bandleden in 1999 weer bij elkaar komen.

1982 - 1987

In 1982 richten ex-leden van Godzilla, Vaneast en Zenith de hardrockband Black Out op. Bekendheid krijgt de band met optredens waarbij een stripact onderdeel is van de show. De eerste demo van de band, dan nog met zangeres Bianca van Wijk, komt terecht op de Metal Power 1 compilatiesingle. Deze single wekt de interesse van het dan nog jonge Roadrunner. De band tekent vervolgens als eerste Nederlandse band bij dit label. Met producer Ton van den Bremer (bekend van z'n werk met Picture) duikt Black Out de Hilversumse Wisseloord Studio's in om te werken aan Evil Game. Dit debuut verschijnt in 1984. Het titelnummer van de lp verschijnt op een compilatie van Roadrunner, maar verder levert het de band niet het verwachtte succes op. Nadat het label de band laat vallen, brengt de band nog enkele demo's uit, maar in 1987 houdt de band het (voorlopig) voor gezien. Jean Hoffman zoekt daarna z'n heil in de band Stranger, terwijl Manny van Oosten onder z'n eigen naam twee rockopera's uitbrengt.

Manny van Oosten Picture

1999 - 2007

In 1999 komen vier van de vijf oorspronkelijke bandleden weer bij elkaar voor een reünieoptreden. In hetzelfde jaar nog verschijnen in eigen beheer enkele cd's met nog niet eerder uitgebracht materiaal. Naast Black Out is Van Oosten tussen 2000 en 2005 ook actief in de gothic metal formatie To Elysium. In 2005 verschijnt van Black Out de compilatie The Final Set met daarop alle nummers van Evil Game, aangevuld met onuitgebrachte demo's. Sinds de reünie treedt de band een paar keer per jaar op. Zo staat de band in oktober 2005 op het welbekende Heavy Metal Maniacs festival in Hoorn.

Discografie Black Out

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Black Out

Audio/Video Black Out

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer