Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK TULIP (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

garage, house

Black Tulip (1)

Black Tulip is een internationaal collectief dat begin jaren negentig van zich laat spreken met twee clubtracks. De songgerichte house bevat soulvocalen van de in Amsterdam woonachtige Amerikaan Wendell A. Morrison. Het geluid is gebaseerd op de garage house die werd gedraaid in The Paradise Garage in New York City.
Volledige biografie...

Bezetting

Bob Pieck   producer
Rik Zwaan   componist, producer
José Salvador   componist, producer

Overige muzikanten

Wendell A. Morrison   zang

Biografie Black Tulip (1)

Black Tulip is een internationaal collectief dat begin jaren negentig van zich laat spreken met twee clubtracks. De songgerichte house bevat soulvocalen van de in Amsterdam woonachtige Amerikaan Wendell A. Morrison. Het geluid is gebaseerd op de garage house die werd gedraaid in The Paradise Garage in New York City. Naast componist Rik Zwaan en producer Bob Pieck bestaat de groep uit de van oorsprong Britse DJ Groovemaster Johnson en de Portugese songwriter José Salvador. De eerste single Jam On It behaalt internationale dance charts. De tweede single A Song Of Love (In Times Of War) wordt in 1992 in Groot-Brittannië niet op de radio gedraaid vanwege de Golfoorlog.

Discografie Black Tulip (1)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Black Tulip (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer