Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLAXTAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Blaxtar

Periode

1977 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap, tekstschrijver

Blaxtar

Blaxtar is een vernieuwende rapper uit Zwolle/Amsterdam. Zijn debuutalbum Ozmoses verschijnt in 2006
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1984   Typhoon
2003   Opgezwolle
2005   Perry Mystique
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Blaxtar

Blaxtar is een vernieuwende rapper uit Zwolle/Amsterdam. Zijn debuutalbum Ozmoses verschijnt in 2006

In bezetting van

Kyteman   rap

1977 - 2005

De Zwolse/Amsterdamse rapper Blaxtar (Kevin de Randamie, 1977) maakt in het begin van zijn carrière deel uit van Rudeteenz, een hiphopformatie met leden van Opgezwolle en zijn jongere broer Typhoon (Glenn de Randamie).

Opgezwolle Typhoon

2006

Blaxtar Op zijn eigen label RAEN Music verschijnt het debuutalbum Ozmoses. De titel van de plaat is een combinatie van The Wizard of Oz, Bijbelfiguur Mozes en de term Osmosis. De krachtige, duistere tracks en de teksten op Ozmoses worden in de muziekpers zeer positief ontvangen. In december wint hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop/r&b.

2007

Blaxtar In januari staat Blaxtar op Noorderslag te Groningen. In juni van dit jaar ontvangt de rapper ook een Essent Award. In het kader van het internationale rapproject De Bolletjes Estafette reist de rapper later in het jaar naar Suriname. Van het nummer Ik Schrijf In verschijnt in de zomer een videoclip naar een script van Blaxtar zelf in samenwerking met Dave Edhard van Fawaka Creations en Chantal Cadogan. In augustus staat hij op Lowlands. Op 1 september staat de hele familie de Randamie op het groots opgezette Nederlandse hiphopfestival The Rhythm, The Rebel in de IJsselhallen te Zwolle. Blaxtar wordt daarbij vergezeld door Typhoon, zangeres Dinopha (Sharon de Randamie) en rapper O-Dog (Earl de Randamie). De rapper werkt aan het tweede album Chronoz Baäl.

2008

18 januari verschijnt Blaxtars tweede album Chronozbaäl. Naar eigen zeggen concentreert het album zich op het thema tweestrijd. De productie is in handen van Wayne Alwart, Nav Productions, Nescio, Jetset Productions, MPC Productions en Blaxtar zelf. Op de cd staan gastbijdragen van zijn zus Dinopha (in Genoeg en Machtsmisbruik), Manu (Lijken), Bang Bang (Zé Piceno) en Typhoon en O-Dog (Machtsmisbruik). De derde uitgave op zijn label Raen is het debuutalbum De Vloek Op De Overvloed (mei) van rapper Manu. Blaxtar levert samen met Typhoon een gastbijdrage in het nummer Huis Van Het Zwaard.

2009

Blaxtar is samen met zangeres Ninthe ambassadeur van Music Mayday, een ontwikkelingsorganisatie voor stedelijke jongeren in Afrikaanse landen. Voor Music Mayday verblijven de twee van 1 tot en met 5 december in Zuid-Afrika waar ze onder meer optreden op het World Aids Day Open Air Concert en samen met band in de Blues Room te Johannesburg.

Ninthe

2010

Blaxtar presenteert 31 maart met band zijn derde album OZMO6:2 in bioscoop Tuschinski te Amsterdam en geeft daarmee het eerste hiphopconcert ooit op deze historische locatie. Op de cd laat de rapper maatschappijkritiek, humor, filosofie en liefde samenkomen in pure hiphop vermengd met invloeden uit soul, jazz en rock.

2011 - 2012

Op 5 juni 2011 viert RAEN Music het eerste lustrum in de MuzyQ Studio's te Amsterdam. De rapper reist later in dezelfde maand met de band Fra Fra Sound mee naar Brazilië, voor workshops en een gezamenlijk optreden tijdens het Cidadania Cultural Festival 2011. Per 1 januari 2012 legt Blaxtar zijn werkzaamheden neer bij RAEN Music.

Fra Fra Sound

Discografie Blaxtar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blaxtar

Audio/Video Blaxtar

Video Blaxtar

Blaxtar - Hand Op (feat. ...
Blaxtar - Hand Op (feat. Dinopha)
Blaxtar - I Love You
Blaxtar - I Love You
Blaxtar - Proloog
Blaxtar - Proloog
Blaxtar - K.I.M (Kennis I...
Blaxtar - K.I.M (Kennis Is Macht) - 5 jaar RAEN Music
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Blaxtar - Proloog

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer