Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLOEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bloem in 1980

Periode

1980 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Pseudoniemen

Bloom

Bloem

Gooise band rond de zoon van Mies Bouwman die begin jaren tachtig met het nummer Even Aan Mijn Moeder Vragen een grote hit scoort.
Volledige biografie...

Bezetting

Cor Claessen   basgitaar, zang
Tom Sijmons   gitaar, zang
Joost Timp   zang
Juus Piek   drums

Biografie Bloem

Gooise band rond de zoon van Mies Bouwman die begin jaren tachtig met het nummer Even Aan Mijn Moeder Vragen een grote hit scoort.

1980

Bloem in 1980 Uit de Gooise groepen Teenager (met o.a. Juus Piek en Tom Sijmons) en Bloom (met o.a. Joost Timp en Cor Claessen) ontstaat de formatie Bloem. De groep zingt Engelstalige nummers. Timp, de zoon van Mies Bouwman, vertaalt wat nummers in het Nederlands en laat deze aan producer Wil Hoebee horen. Hij is meteen enthousiast. De groep gaat de Hilversumse Wisseloord studio's in en verandert haar naam in Bloem. In twee dagen wordt het debuutalbum Vooral Jong Blijven opgenomen. Van het album verschijnen Even Aan Mijn Moeder Vragen en Vooral Jong Blijven op single. Het eerste nummer wordt vanwege de humoristische tekst een groot succes; er worden zo'n 45.000 exemplaren van verkocht. Het nummer komt daarmee tot nummer 14 in de hitlijst.

Bloom Will Hoebee

1981

Ik Wil Lang Haar en De Poes worden uitgebracht, maar doen niks.

1982

De groep wisselt van platenmaatschappij en komt met het album Bloem. Deze plaat is in twee weken opgenomen. De single Omdat behaalt een 17e plaats in de hitlijst. Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn komt tot 32. Eiland komt niet verder dan de tipparade.

1983

Na de single Hollandse Jongens valt de groep uit elkaar. Oorzaak is onder andere het succes van Het Goede Doel, dat bij dezelfde platenmaatschappij zit en daar meer aandacht krijgt. De mannen van Bloem zijn gedesillusioneerd en na wat meningsverschillen stoppen ze ermee.

1984 - 1999

Sijmons en Piek beginnen de band Boy Commando's. Timp komt er na enige tijd ook bij. Sijmons wipt Piek voor Marcel Seriese en dat komt de vriendschap tussen Piek en Sijmons niet ten goede. Sijmons speelt later met zanger Adriaan Arbeek in Fuel On Fire. Deze groep brengt twee singles uit, waaronder Kimberly. Een paar jaar later spelen Sijmons (als bassist) en Piek toch weer samen in The Accountants, een Engelstalig coverbandje dat vooral tijdens feesten en partijen optreedt. Ook zanger Adriaan Arbeek is hierbij van de partij.

Boys Commandos

2000

Piek heeft een eigen studio en maakt muziek voor films, radio- en tv-commercials en cartoons. Sijmons werkt in dezelfde branche. Ook hij heeft een eigen studio. Timp schrijft teksten voor tv-programma's bij Joop van de Ende. Claessen werkt bij een reclamebureau.

Discografie Bloem

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bloem

Audio/Video Bloem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer