Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLOEM DE LIGNY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bloem De Ligny in 1998

Periode

07-07-1978 - heden

Genre

alternative, gitaar, indie, zang

Pseudoniemen

Serafina Ouistiti

Bloem De Ligny

Excentrieke zangeres uit Haarlem. Nog voordat ze een platencontract heeft speelt ze, met of zonder band, op de belangrijke festivals in Nederland.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Thijs Vermeulen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1995   Maarten Veldhuis
1998   Sjako!
2000   Mist

Biografie Bloem De Ligny

Excentrieke zangeres uit Haarlem. Nog voordat ze een platencontract heeft speelt ze, met of zonder band, op de belangrijke festivals in Nederland.

In bezetting van

Fono & Serafina   tekstschrijver, zang
Polichinelle   contrabas, gitaar, orgel, zang

1995

Bloem de Ligny wordt op 7 juli 1978 geboren in Apeldoorn, als kind van een Indonesische vader en een Nederlandse moeder. Ze groeit grotendeels op zonder haar vader en is al zo'n twintig keer verhuisd voordat ze in Haarlem terechtkomt. Ze doet haar eerste optredens met enkel een akoestische gitaar en komt terecht bij management- en boekingsbureau Off The Record. Haar artiestennaam is dan nog kortweg Bloem.

1996

Bloem stopt met school en gaat in een kraakpand wonen. Langzaam aan groeit haar bekendheid en wordt ze geboekt voor bekende festivals. In juni speelt ze op Terschelling op het Oerol-festival. In augustus speelt ze op Lowlands, voor het eerst met een hele band. Niet lang daarna volgt het Crossing Border-festival in Den Haag. Het kost Bloem moeite om het publiek van hun Björk-associaties af te helpen. Ze zegt zelf dat ze Björk pas is gaan beluisteren nadat mensen haar attent hadden gemaakt op de gelijkenis. Robert Wyatt is naar eigen zeggen de grootste invloed. Intussen is ze met haar manager op zoek naar een geschikte platenmaatschappij.

1997

In januari staat Bloem op het Groningse Noorderslag-festival. Ze tekent bij Columbia en samen met deze platenmaatschappij gaat ze op zoek naar een producer. Uiteindelijk valt de keuze op ex-Boomtown Rats bassist Pete Briquette (Tricky). Bloem heeft een muzikale rechterhand gevonden in de persoon van Maarten Veldhuis (Blue Man Can).

Maarten Veldhuis

1998

Bloem De Ligny in 1998 De volledige artiestennaam van Bloem is inmiddels Bloem de Ligny. In de zomer vinden in Londen de opnames plaats van het eerste Bloem-album, met Briquette achter de knoppen. De voltallige liveband is bij de opnames aanwezig. Martijn Bosman (ex-Gotcha) op drums, Wilboud Burkens (Marco Borsato) op toetsen, Thijs Vermeulen (Sjako!) op basgitaar en Maarten Veldhuis op gitaar. Tricky-drummer Perry Melius speelt ook nog wat mee, maar Bloem is hier niet echt van gecharmeerd. Ook Les Claypool van Primus vervult een gastrol op de plaat. Vlak na de opnames wordt toetsenist Wilboud Burkens vervangen door Rob Daenen. De plaat komt uit in november en krijgt over het algemeen goede recensies. De verkoop valt echter tegen. In december 1998 en begin 1999 volgt een clubtournee.

Gotcha Martijn Bosman Sjako! Thijs Vermeulen

1999

Bloem staat voor de tweede keer op Noorderslag. Voor de single is het nummer Fingie Crookie gekozen. Bijbehorende clip is regelmatig te zien op de clipstations TMF en The Box. In de zomer doet Bloem weer vele festivaloptredens.

2000 - 2002

Bloem doet enkele optredens, inclusief duetten, samen met zanger/gitarist Rick Treffers van de band Miss Universe. Onder de naam Mist verschijnt van die band in 2002 het album We Should Have Been Stars. Bloem levert een gastbijdrage.

Mist

2005 - 2006

Bloem woont en werkt in Engeland. Ze noemt zich Serafina Ouistiti en vormt samen met Bubu het duo Polichinelle. Hun track Dans My Poitrine belandt begin 2006 op de downloadcompilatie 30 Days van het label The Peppermill uit Vancouver met ook bijdragen van Domotic en Venetian Snares. Vanuit Londen maakt ze samen met Ties van der Linden (ex-Ulanbator) uit Nijmegen het album Bathtub dat het duo in de zomer in eigen beheer uitbrengt onder de naam Fono & Serafina.

Fono & Serafina Polichinelle Ulanbator

2012

Bloem De Ligny in 2012 De Ligny maakt deel uit van de acht man sterke Britse band Sam and The Womp. De band speelt een vrolijke mix van Balkan, ska en dubstep en tekent bij het label Stiff Records, bekend van Madness, Elvis Costello, Ian Dury en The Pogues. Hun single Bom Bom wordt vaak gedraaid tijdens de Olympische Spelen in Londen en in augustus in Nederland opgepikt door DJ Rob Stenders van Radio 3FM.

Discografie Bloem De Ligny

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bloem De Ligny

Audio/Video Bloem De Ligny

Video Bloem De Ligny

Oo is an Instrument - Med...
Oo is an Instrument - Medicine of Purpose @ Weemoed, Incubate 2010
Fingiecrookie
Fingiecrookie
Sam and the Womp - Bom Bo...
Sam and the Womp - Bom Bom (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Oo is an Instrument - Medicine of Purpose @ Weemoed, Incubate 2010

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer