Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLUE PLANET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1971

Genre

hardrock

Blue Planet

Haagse hardrockformatie die slechts korte tijd bestaat en in 1970 met de single I'm Going Man I'm Going een hit scoort. Groepsleden duiken later op in de Oscar Benton Blues Band, Think Tank, Twelve O' Clock, Galaxy-Lin en Plant.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Wassenaar   basgitaar
Peter Dingemans   gitaar
Arthur Bausch   drums
Ron Bausch   mondharmonica, zang

Overige muzikanten

Gary Rey   basgitaar
Aad van der Kreeft   gitaar

Genoemd in de biografie van

1970   Oscar Benton
1970   Peter Wassenaar
1972   Hugo van Haastert
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Blue Planet

Haagse hardrockformatie die slechts korte tijd bestaat en in 1970 met de single I'm Going Man I'm Going een hit scoort. Groepsleden duiken later op in de Oscar Benton Blues Band, Think Tank, Twelve O' Clock, Galaxy-Lin en Plant.

1970

De heavy rock-formatie Blue Planet wordt in Den Haag opgericht door gitarist Aad van der Kreeft (ex-Incrowd, ex-George Cash), bassist Peter Wassenaar, zanger Ron Bausch en diens drummende broer Arthur. Hun carrière begint veelbelovend met de eerste single I'm Going Man I'm Going, die een 16e plaats in de hitlijsten behaalt. De daaropvolgende single Boy evenaart dat succes echter niet.

George Cash The InCrowd

1971

Aad van der Kreeft verruilt Blue Planet voor de Noordhollandse supergroep Think Tank. Peter Dingemans, afkomstig van de rockgroep Bobby's Children, is zijn vervanger. In deze bezetting wordt nog wel de single Time And Changes opgenomen, maar als dit ook geen succes wordt, heft de groep zichzelf op. Drummer Arthur Bausch duikt vervolgens op in de Oscar Benton Blues Band.

Bobby's Children Oscar Benton Think Tank

1972

Think Tank, met Aad van der Kreeft in de gelederen, haalt een hit met de single Together. Van der Kreeft vertrekt vervolgens naar de formatie Twelve O'Clock.

Think Tank Twelve O' Clock

1974 - 1980

Peter van Wassenaar richt samen met Robbie van Leeuwen de formatie Galaxy-Lin op, die met de kwaliteitssingle Long Hot Summer in 1975 een grote hit scoort. Wanneer Galaxy-Lin het in 1976 voor gezien houdt, vertrekt Van Wassenaar naar de Westcoastformatie Plant.

Galaxy-Lin Plant

Discografie Blue Planet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Blue Planet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer