Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOEF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto 2017 (bron: website SPEC Entertainment)

Periode

28-02-1993 - heden

Genre

hiphop

Boef

Boef is een rapper en vlogger die al vroeg in zijn carrière meerdere mediarellen op zijn naam heeft staan. Ondertussen scoort hij hit na hit dankzij zijn grote schare jonge fans.
Volledige biografie...

Biografie Boef

Boef is een rapper en vlogger die al vroeg in zijn carrière meerdere mediarellen op zijn naam heeft staan. Ondertussen scoort hij hit na hit dankzij zijn grote schare jonge fans.

1993 - 2014

Boef (Sofiane Boussaadia) wordt in de omgeving van Parijs geboren en heeft Algerijnse ouders. Op zijn vierde komt hij met zijn oom naar Eindhoven. Later verhuist hij met hem naar Houston (Texas) om uiteindelijk in Alkmaar te belanden. In een interview met de Volkskrant vertelt hij dat hij als tiener meerdere keren heeft vastgezeten.

2015 - 2016

Een sessie bij het label Zonamo Underground wordt meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Bij het label brengt hij later zijn eerste EP ‘Gewoon Boef’ uit. De clips bij de nummers ‘Lauw’ en ‘Hosselen’ halen miljoenen views op YouTube.
Boef maakt ook vlogs voor YouTube en bereikt hiermee een groot en jong publiek. De filmpjes zijn rauw en veroorzaken ophef. Zo vertelt hij over een vechtpartij met rapper Para Soma in Tilburg en filmt hij terwijl hij op de snelweg veel te hard rijdt.

2017

Persfoto 2017 (bron: website SPEC Entertainment) Via sociale media roept Boef zijn fans op om zijn nieuwe album ‘Slaaptekort’ massaal te streamen. Het album breekt daarmee alle records op Spotify. ‘Slaaptekort’ is een groot commercieel succes en de single 'Habiba' wordt een van de grootste hits van het jaar. Daarnaast scoort hij hits samen met Ronnie Flex (‘Come Again’) en Lil' Kleine (‘Krantenwijk’). Met deze twee rappers behoort hij in 2017 tot “de grote drie” van de Nederlandse hiphop.

Lil Kleine Ronnie Flex

2018

Boef raakt in opspraak na een filmpje op Snapchat. Hierin noemt hij vrouwen die hem bij autopech geholpen helpen kechs (hoeren). Later biedt de rapper zijn excuses aan. Er zijn dan al enkele optredens afgezegd door podia en festivalorganisaties. Wel staat hij op Noorderslag waar hij opnieuw zijn excuses maakt. Met het nummer ‘Antwoord’ reageert hij op de ophef.

Discografie Boef

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Boef

Audio/Video Boef

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer