Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOH FOI TOCH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Boh Foi Toch

Periode

1989 - heden

Genre

cajun, dialectpop, Nederlandstalig, tex-mex, zydeco

Online

Officiële website
Facebook

Boh Foi Toch

In Oost-Nederland zeer populaire cajun/zydeco/Tex-Mex formatie zingend in het Achterhoeks.
Volledige biografie...

Bezetting

Willem Te Molder   basgitaar, zang
Han Mali   drums
Hans Keuper   trekzak, zang
Paul Kemper   gitaar

Overige muzikanten

Ferdi Joly   gitaar, zang
Jan Manschot   drums, zang

Genoemd in de biografie van

1989   Normaal
2000   Normaal

Biografie Boh Foi Toch

In Oost-Nederland zeer populaire cajun/zydeco/Tex-Mex formatie zingend in het Achterhoeks.

1989

Boh Foi Toch Jan Manschot en Ferdy Joly, bekend van Normaal, richten samen met Hans Keuper en Willem te Molder Boh Foi Toch (vrij vertaald Tjongejonge, het is me wat!) op.

Normaal

1990

Het eerste optreden vindt plaats op 1 januari tijdens het Achterhoekse Gala. Dit is zo succesvol dat de aanvragen binnenstromen. Omdat ze nog maar vier nummers hebben, starten ze in kleine kroegen om zo rustig hun repertoire uit te kunnen breiden. Vaak treedt Hans Keuper voor de pauze alleen op, omdat hij ook over een eigen troubadour-achtig repertoire beschikt. Boh Foi Toch wordt al snel een veelgevraagde band in Oost-Nederland.

1992

De band brengt in eigen beheer de cd Zeet De Jongs uit. Omdat hun publiek (van 8 tot 80 jaar oud) niet veel in platenzaken komt, worden 30 melkboeren gevraagd hun cd te verkopen. Van deze cd worden er 45.000 stuks verkocht.

1993

De tweede cd Veur Pauwen En Poeten verschijnt. De distributie van deze cd gaat op dezelfde manier als de vorige. De cd verschijnt zelfs in de Album Top 100, ook al weet de rest van Nederland niet eens van het bestaan van Boh Foi Toch. Er volgen verschillende aanbiedingen van platenmaatschappijen, maar de bandleden willen alles in eigen hand houden. Dit betekent dat ze zelf alles betalen, de cd's ophalen en de boekjes in de hoezen doen. De vrouw van Hans, Rita Keuper doet het management en samen met drummer Jan Manschot regelt zij de distributie. Alle optredens die Boh Foi Toch doet zijn ver van te voren uitverkocht. In deze periode doet Boh Foi Toch een serie benefietoptredens voor Afrika. Samen met de Afrikaanse zangeres Busi Mhlongo en haar band Twasa treedt Boi Foh Toch zeer succesvol op.

1994

De band speelt op Noorderslag in Groningen.

1995

De cd Den Stroatfox En Andern komt uit. Ook deze cd verschijnt in eigen beheer en verkoopt erg goed. De band treedt nu ook steeds vaker op buiten hun eigen regio.

1997

De vierde cd Boekspek verschijnt. De voertaal is ook op deze cd weer Nedersaksisch. Hun dampende feestmuziek wordt afgewisseld met melancholische nummers met kritische teksten. De verkoop is wederom zeer goed.

1998 - 1999

Hans Keuper is naast frontman van Boh Foi Toch ook werkzaam in 'dierenmeditatie', in het bijzonder als 'potenlezer' van honden. Hij wisselt zijn sessies af met toepasselijke dierenliedjes. Eind jaren negentig stapt drummer Jan Manschot uit de band. Hij wordt vervangen door Han Mali, afkomstig van Tim Disney Band.

2000

Het album 10 Joar Boh Foi Toch komt uit op het label Coast To Coast. Dit label brengt ook de eerder in eigen beheer uitgebrachte albums uit.

2001

Vanaf 11 maart rijdt er op het traject Arnhem-Winterswijk en Winterswijk-Zutphen een heuze Hans Keuper-trein. Ferdi Joly speelt mee met Normaal tijdens hun zomertour.

Normaal

2002 - 2004

Naar aanleiding van het succes dat Guus Hiddink, de trainer uit Varsseveld, heeft als coach van Zuid-Korea tijdens het WK voetbal, neemt Boh Foi Toch de single Sterre Uut 't Ooost'n op. Een andere voetbalsingle is Op Melkbussenheugte (2002), gemaakt in opdracht van de voetbalvereniging Oeken ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan. De single bevat onder meer het speciaal geschreven clublied Oeken Kampioen. Boh Foi Toch levert bijdragen op de door het Staring Instituut samengestelde compilatie Achterhook Butengewoon Nederland (2003). Het album Treins Nemt Met, Treins Brengt An (2003) is een cd in opdracht van het regionale vervoerbedrijf Syntus, ter gelegenheid van 125 jaar openbaar vervoer in de Achterhoek. Naast het speciaal geschreven titelnummer bevat de plaat een verzameling hoogtepunten uit de carrière van Boh Foi Toch.

2005

Aan het eind van het jaar verlaat Ferdi Joly de band om weer bij Normaal te spelen.

2006

Gitarist Paul 'Mealmoes' Kemper (ex-Normaal) vervangt Joly.

2010

Bijna tien jaar na Foi Foi Toch: 10 Joar Boh Foi Toch Live komt in het voorjaar het album Gewoon Verdan uit. De cd is opgenomen in de Silvox studio te Bontebrug en bevat 15 tracks waarvan enkel 't Bedde al eerder, in kleine oplage op plaat is verschenen. 'Dizze cd is krek as een kruwagen vol kikvörse,' schrijft de band, ''t Geet alle kanten uut en der völt een bult plezeer an te belaeven'. De ontstaansgeschiedenis van Gewoon Verdan is te bekijken op de bijgeleverde dvd.

Discografie Boh Foi Toch

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Boh Foi Toch

Audio/Video Boh Foi Toch

Video Boh Foi Toch

boh foi toch beernd van k...
boh foi toch beernd van kuuperij
Boh Foi Toch Beernd van K...
Boh Foi Toch Beernd van Kuperi-j
Boh Foi Toch - Vrouw Bege...
Boh Foi Toch - Vrouw Begeerdink
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Boh Foi Toch Beernd van Kuperi-j

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer