Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BONECRUSHIN'

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1998

Genre

crossoverrock, hiphop

Bonecrushin'

Amsterdams/Rotterdamse hiphopband die echte instrumenten gebruikt in plaats van alleen maar een DJ met twee draaitafels. In 1992 is dat voor Nederlandse maatstaven nog tamelijk uniek, want behalve door de Urban Dance Squad wordt dat dan nog door niemand gedaan.
Volledige biografie...

Bezetting

DJ Bronze   draaitafels
K'katunga   drums
Donald Beekman   basgitaar, gitaar, zang
Doggy Dog   rap
Redsky   toetsinstrumenten, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1996   Backbone Soundsystem
1997   Eboman

Biografie Bonecrushin'

Amsterdams/Rotterdamse hiphopband die echte instrumenten gebruikt in plaats van alleen maar een DJ met twee draaitafels. In 1992 is dat voor Nederlandse maatstaven nog tamelijk uniek, want behalve door de Urban Dance Squad wordt dat dan nog door niemand gedaan.

1991 - 1995

De groep ontstaat nadat de Amsterdamse snarenman en grafisch vormgever Donald Beekman en de Rotterdamse rapper Doggy Dog elkaar in een Antwerps café ontmoeten en veel onderlinge overeenkomsten ontdekken. Ze blijken zelfs hetzelfde viersporen tapedeck te bezitten! Met een aantal Rotterdamse vrienden richten zij in 1991 een hiphopband op. De groep doet veel live-optredens, overal in Nederland, met als hoogtepunten Racism Beat It, New Frontier, Noorderslag en vele bevrijdingsfestivals, maar ook tournees door België en Duitsland. Dankzij de ondersteuning van muziekuitgever Peer Music manifesteert de groep zich naast optredens ook met diverse plaatuitgaven, eerst via platenmaatschappij Via, daarna in eigen beheer.

1996

Wanneer het bandleven een beetje teveel gedoe wordt voor de betrokkenen, ontstaat in 1996 uit de kern van Bonecrushin' (Donald Beekman, Doggy Dog en K'katanga) de meer als soundsystem opererende Backbone Soundsystem, waarbij Doggy Dog als scatchende dj optreedt, drummer K'katunga samples en loops fourneert en Donald Beekman zijn gitaren steeds vaker thuislaat.

Backbone Soundsystem

1998

De allerlaatste plaatrelease als Bonecrushin' komt uit.

Discografie Bonecrushin'

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bonecrushin'

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer