Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BORIS VANDERLEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

blues, jazz, saxofoon

Pseudoniemen

Boris Vanderlek

Boris Vanderlek

Boris van der Lek is een van de meest spelende saxofonisten in Nederland. Op zijn vijftiende bezoekt hij voor het eerst North Sea Jazz en raakt hij gefascineerd door de saxofoon. Hij maakt zich het instrument eigen door mee te spelen met platen uit de grote jazzcollectie van zijn vader.
Volledige biografie...

Instrumenten

saxofoon

Genoemd in de biografie van

2005   The Houdini's
2006   Golden Earring
2006   Ruben Hoeke Band
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Boris Vanderlek

Boris van der Lek is een van de meest spelende saxofonisten in Nederland. Op zijn vijftiende bezoekt hij voor het eerst North Sea Jazz en raakt hij gefascineerd door de saxofoon. Hij maakt zich het instrument eigen door mee te spelen met platen uit de grote jazzcollectie van zijn vader. De veelzijdige muzikant speelt vervolgens onder meer in The Boulevard Of Broken Dreams en het dooruit voortkomende de Houdini's, The Gangbusters, Zappaband Cuccurullo Brillo Brullo en in de bands van Herman Brood, Hans Dulfer en Jules Deelder (Trio Me Reet). Zijn debuutalbum Blue & Sentimental (2005) bevat rustige jazzstandards van onder meer Count Basie, Sonny Rollins, Thelonious Monk en Rodgers & Hart. Vanaf oktober 2006 staat de saxofonist op het podium bij concerten van de Golden Earring.

In bezetting van

Blues A Livin   saxofoon
Blues Summit   saxofoon
Cuccurullo Brillo Brullo   saxofoon
Gangbusters   saxofoon
Golden Earring   saxofoon
Hans Dulfer   saxofoon
Kenneth Harder   saxofoon
Rob Hoeke   saxofoon
The Blues Rock 'n Soul Review   saxofoon
The Houdini's   saxofoon
Tough Tenors   saxofoon
Trio Me Reet   saxofoon

Discografie Boris Vanderlek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Boris Vanderlek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer