Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BORIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

pop, soul, tieneridolen

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Bo Saris

Boris

Boris is een soulzanger uit Limburg. Zijn lijfspreuk is: Keep the soul alive. In 2004 is hij de winnaar van de tweede editie van de talentenjacht Idols. Een aantal jaren brengt hij muziek uit onder de naam Bo Saris.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Glenn Corneille   piano
Gregory Pataca   drums
Char'lot Coppola   achtergrondzang
Tim Dudek   drums
Jonas Filtenborg   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1995   Marcus Olgers
2000   Attie Bauw
2001   Gore
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Boris

Boris is een soulzanger uit Limburg. Zijn lijfspreuk is: Keep the soul alive. In 2004 is hij de winnaar van de tweede editie van de talentenjacht Idols. Een aantal jaren brengt hij muziek uit onder de naam Bo Saris.

In bezetting van

Sofuja   zang

2003

Boris Titulaer (Venlo, 3 oktober 1980) is zoon van de jazzmuzikant en -docent Gé Titulaer. Boris is al vroeg actief als zanger. Met gitarist Gino Taihuttu richt hij de duoband Sofuja op, waarmee hij in Spanje op straat optreedt. In 2003 doet Boris samen met Glenn Corneille mee aan het Nationaal Song Festival. Met het lied She Would stranden zij echter in de voorronden. In het najaar is de zanger een van de ruim vijftienduizend Nederlanders die zich opgeeft voor de tweede editie van de talentenjacht Idols. Via een afvalrace bepaalt een jury en uiteindelijk het publiek welke zangers en zangeressen naar de volgende ronde gaan. Vanaf het begin behoort Boris tot een van de favorieten.

Glenn Corneille Sofuja

2004

Boris haalt de finale van Idols en neemt het op 1 mei tijdens een live-uitzending op televisie op tegen Maud. Ruim 3,3 miljoen mensen kijken naar de ontknoping. Boris wordt met 61 procent van de stemmen uitgeroepen tot winnaar en treedt in de voetsporen van Jamai. Hij krijgt een platencontract aangeboden door BMG. Op 11 mei ligt de single When You Think Of Me in de winkels. De single is dan al dankzij officiële downloads binnengekomen op de tweede plaats van Free Record Shops Pepsi Chart. Een week eerder, op dinsdag 4 mei, voegt de Nieuwe Revu als stunt een cd bij hun blad met daarop opnamen die Boris in 2002 met Sofuja heeft gemaakt. De eerste 80.000 exemplaren zijn binnen twee dagen uitverkocht. BMG dreigt met een rechtzaak en weet zo te voorkomen dat Nieuwe Revu een tweede oplage op de markt brengt. Later in het jaar verschijnt van Sofuja ook een DVD met digitale filmbeelden die Jim Taihuttu heeft gemaakt tijdens repetities, jamsessies en optredens in de periode 2000-2002. When You Think Of Me komt binnen op de eerste plaats in zowel de Mega Top 100 als in de Top 40. Na Dreamer van Dinand Woesthoff (Kane) is het de tweede single in 2004 die op 1 binnen komt in de Mega Top 100. Boris is als gastvocalist te horen op het album One On One en de single Something's Wrong van de Limburgse band Down South. De opnamen zijn gemaakt voordat de zanger aan Idols meedeed. Het debuutalbum Rely On Me wordt geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. Zanger Llewy Is Sel en bassist Bart Possimus van Relax zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de liedjes. De tekst van het liedje Wasting Time is geschreven door zangeres Chantal Nijssen, de partner van Glenn Corneille. Op 28 juli wordt het wassen beeld van Boris onthuld in Madame Tussaud's. De single Cordelia is een cover van een liedje van de Zweedse singer/songwriter Daniël Lemma. Eind september verlaat bandleider Corneille en het merendeel van de begeleidingsband Boris na een meningsverschil met het management.

Down South Fluitsma & Van Tijn Jamai Kane Relax

2005

Begin april gaat Boris op werkbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Stichting Venlonaar van het Jaar verkiest Boris tot Venlonaar van het jaar 2004 naar aanleiding van zijn prestaties in Idols en de positieve publiciteit die daar voor Venlo uit voortvloeide. De zanger krijgt de onderscheiding op 25 april uitgereikt in het stadhuis van zijn woonplaats. Eind mei vliegt Boris naar Atlanta waar hij met de Amerikaanse producer Mixzo werkt aan nieuw songmateriaal. Hij vervolgt zijn schrijfwerk in New York. Tijdens North Sea Jazz verzorgt Boris een gastoptreden tijdens de set van Relax. In de zomer gaat Boris de studio in voor de opnamen van zijn tweede album.

2006

Tijdens het festivalseizoen treedt Boris meerdere keren op samen met de funky jazzgroep The Auratones onder de naam The Auratones feat. Boris. Within My Hands is de eerste single van het tweede album Holy Pleasure (oktober). De productie van de cd is in handen van Relax, Anthony Tolsma, Blair MacKichan, Sam Frank, Felix Howard en Paul Simm.

The Auratones

2007

In januari staat Boris met zijn band op Noorderslag gevolgd door zijn eerste Nederlandse clubtournee. Zijn band bestaat uit bassist en bandleider Glenn Gaddum jr. (o.a. Mindmenders), toetsenist Patrick Mijnals (Food For Funk), gitarist Bart Janssen en drummer Tim Dudek. Op 14 juli speelt hij op de 32ste editie van North Sea Jazz. Boris is met zijn album Holy Pleasure in oktober winnaar van de eerste Edison Jazzism Publieksprijs. De prijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Een geplande theatertournee in december komt te vervallen. Boris werkt aan zijn derde album.

Mindmenders

2008

Boris begint het jaar in Suriname waar hij met zijn band in het kader van het Iko project (een project ter ere van Lieve Hugo, king of kaseko) workshops kaseko volgt en jamsessies doet met locale muzikanten. De zanger rondt met producer Antoon Tolsma (Dutchflower) de opnamen af van zijn derde album en vormt een nieuwe band met Leon Taihuttu (basgitaar, ex-Gin On The Rocks), Satindra Kalpoe (drums, ex-Anouk, ex-Relax), de Amerikaan Marcus Machado (gitaar), Leon den Engelsen (toetsen) en Fred van Straten (flugelhorn, trompet). In september wordt bekend dat Live My Life via Rough Trade uitkomt op Boris' eigen label Upper Room Records, vernoemd naar de eigen studio in Haarlem. De single If You Wanna Roll With Me (november) is een voorproefje.

Anouk Gin on the Rocks Lieve Hugo Relax Satindra Kalpoe

2009

Op 30 januari presenteert Boris de cd Live My Life tijdens een optreden in Paradiso. Op het derde album grijpt de zanger terug naar de hoogtijdagen van de soul, compleet met een blazerssectie en koor. Het merendeel van de nummers is geproduceerd door Antoon Tolsma, maar de cd bevat ook bijdragen van Marcus Machado en de Amerikaanse producer Michael Johnson alias Mixzo. Brian Gardner (o.a. Sly Stone, George Clinton en Marvin Gaye) verzorgt de mix. Een registratie van het optreden in Paradiso verschijnt in november op het livealbum Live My Life Live. Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Michael Jackson op 25 juni organiseert Boris op 2 juli in Paradiso te Amsterdam een gratis toegankelijk eerbetoon aan de King Of Pop. Een van de andere optredens dit jaar is als voorprogramma van Simply Red op 3 juli in het Westerpark te Amsterdam. Op 11 december gaat in Heerhugowaard The Groovalicious Tour van start, de eerste in een serie van negen optredens van Boris met zijn band en co-headliner The Wicked Jazz Sounds Band. Een nieuwe versie van het nummer One World wordt vanaf december door de organisatie Beat The Heat Now! gebruikt in hun klimaatcampagne.

Wicked Jazz Sounds Band

2011 - 2012

Eind 2011 maakt de zanger bekend voortaan op te treden onder de artiestennaam Bo Saris, een combinatie van de afkorting van Boris en de meisjesnaam van zijn moeder. Bo Saris werkt aan zijn vierde album. Als voorproefje brengt hij in mei 2012 de single She's On Fire uit. Onder meer Calibre en Maya Jane Coles maken remixen van het nummer. In november tekent hij een platencontract bij Decca/Universal UK.

2013

In oktober 2013 verschijnt de single The Addict, een nummer over verslaving. Het wordt door radiostation 3FM als megahit gebombardeerd en gezien als de comeback van de soulzanger. Het vierde album album wat onder andere in Engeland en Zweden wordt opgenomen laat nog op zich wachten. Wel komt The Addict EP uit, met naast de single nog twee andere tracks en twee remixes.

Discografie Boris

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Boris

Video Boris

Boris - When You Think Of...
Boris - When You Think Of Me (Videoclip)
Bo Saris - She's On Fire
Bo Saris - She's On Fire
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bo Saris - She's On Fire

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer