Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRITTEN JEUGD STRIJKORKEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: officiële website)

Periode

2007 - heden

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten Jeugd Strijkorkest bestaat uit jonge strijkers uit de drie oostelijke provincies, leerlingen uit de jong talentklas/vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium en eerste en tweedejaars studenten. De leeftijd van de leden is tussen de 12 tot 22 jaar. Het orkest is gevestigd in Zwolle en staat onder leiding van ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2015   Tonny Eyk

Biografie Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten Jeugd Strijkorkest bestaat uit jonge strijkers uit de drie oostelijke provincies, leerlingen uit de jong talentklas/vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium en eerste en tweedejaars studenten. De leeftijd van de leden is tussen de 12 tot 22 jaar. Het orkest is gevestigd in Zwolle en staat onder leiding van Loes Visser. Jaarlijks brengt het orkest een cd uit met de mooiste stukken. In 2015 maakt het orkest een tournee door Frankrijk samen met sopraan Bernadeta Astari. Op het programma staat Benjamin Brittens 'Les Illuminations'.

Discografie Britten Jeugd Strijkorkest

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Britten Jeugd Strijkorkest

Audio/Video Britten Jeugd Strijkorkest

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer