Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRONCO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bronco

Periode

1976 - 1979

Genre

country rock, pop/rock

Bronco

Bronco komt oktober 1976 voort uit de band Tenderfoot en speelt country rock met de nadruk op eigen nummers, al staan in de beginfase ook nummers op de setlist van onder anderen The Eagles, Rick Nelson en The Dillards. De bandnaam is een acroniem van Betere Rock Onder Niet Commercieel ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Rein Winkel   drums
Bud Bergsma   banjo, gitaar, zang
Willem Erné   fluit, gitaar, zang
Peter den Hartog   piano, zang
Kees Van Leeuwen   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bronco

Bronco komt oktober 1976 voort uit de band Tenderfoot en speelt country rock met de nadruk op eigen nummers, al staan in de beginfase ook nummers op de setlist van onder anderen The Eagles, Rick Nelson en The Dillards. De bandnaam is een acroniem van Betere Rock Onder Niet Commercieel Oogmerk (bron: Utrechts Nieuwsblad, 24 mei 1977). De Utrechtse band treedt vaak op, zowel op podia als voor de radio. Bronco speelde live in het Avro-programma Muzikaal Gemotiveerd in 1977. Demo-opnamen leiden niet tot een platencontract. Bij het popcompositiefestival Not The Same Old Song wint het componistenduo Willem Erné en Leendert Huntelaar de derde prijs. Als gitarist/zanger en medeoprichter Leendert Huntelaar de band verlaat, is Bronco in de laatste paar jaar van het bestaan een vijfmansformatie. Na Bronco is muzikaal leider Willem Erné een periode de vaste de gitarist van Seth Gaaikema en muzikaal leider van het combo van Tineke Schouten. Bassist Kees van Leeuwen en gitarist Bud Bergsma gaan samen met Onno Stoopendaal verder met de formatie Clover. In 1987 maken Erné en Huntelaar de muziek bij de theatershow Blij Zijn van cabaretier Henk Elsink.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bronco

Audio/Video Bronco

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer