Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BURKHARDT SOLL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1944 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Burkhardt Söll

Burkhardt Söll werd op 4 juli 1944 in Marienberg/Westerwald (Duitsland) geboren. Opleiding Hij studeerde compositie bij Boris Blacher en Paul Dessau en orkestdirectie bij Dean Dixon en Bruno Maderna. Daarnaast volgde hij een kunstopleiding bij Horst Antes en Gerhard Bergmann. Activiteiten Na werkzaam te zijn geweest als assistent van Bruno Maderna en Ottomar Suitner ...
Volledige biografie...

Biografie Burkhardt Söll

1944

Burkhardt Söll werd op 4 juli 1944 in Marienberg/Westerwald (Duitsland) geboren.


Opleiding

Hij studeerde compositie bij Boris Blacher en Paul Dessau en orkestdirectie bij Dean Dixon en Bruno Maderna. Daarnaast volgde hij een kunstopleiding bij Horst Antes en Gerhard Bergmann.


Activiteiten

Na werkzaam te zijn geweest als assistent van Bruno Maderna en Ottomar Suitner bij de Opera van Berlijn (Unter den Linden), werkte hij vijf jaar als onderzoeker aan de Universiteit van Berlijn (1970-1975). Sinds 1977 woont hij in Leiden en is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Als schilder wordt hij internationaal erkend.


Composities

Burkhardt Söll componeert uiteenlopende werken, van kamermuziek tot opera, van soundtrack en toneelmuziek tot kinderliedjes. Hij werd lange tijd geïnspireerd door schilderijen. Daarna componeerde hij met een zelf uitgevonden en ontwikkeld systeem gebaseerd op de natuurlijke groei van planten. Voorbeelden van "flora-muziek" zijn: Gouden regen (1989) voor basklarinet, Judaspenning (1992) voor altsaxofoon en vibrafoon en Amorphophallus voor saxofoonkwartet (1993). Zijn composities zijn o.a. uitgegeven bij Tonos in Darmstadt.

2000

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Burkhardt Söll

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer