Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUZZ FUZZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - heden

Genre

DJ, draaitafels, gabber, producer

Pseudoniemen

Bertocucci Feranzano, Bumble Bee, Pino D'Ambini, Stuka DJ

Buzz Fuzz

Buzz Fuzz is een van de belangrijkste Amsterdamse vertegenwoordigers van gabber.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1989   Dj Dano
1991   DJ Gizmo
1991   The Prophet

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

26-3-22, Masters of Hardcore, 's-Hertogenbosch
19-8-22, Decibel Outdoor, Hilvarenbeek

Biografie Buzz Fuzz

Buzz Fuzz is een van de belangrijkste Amsterdamse vertegenwoordigers van gabber.

1987 - 2004

De Amsterdammer Mark Vos begint zijn dj-carrière in 1987 met het draaien van hiphop en swingbeat in discotheek de Zorba te Amsterdam, samen met zijn oude schoolmaatje Champ-E-On. Hij bezoekt in 1991 in de Jan van Galenhal voor het eerst een housefeest, hoort The Prophet draaien en is meteen verkocht. Hij schakelt over op house en draait al snel gabber op grote feesten en festivals als Hellraiser, Thunderdome, Dance Valley en Multigroove. Samen met DJ Dano, The Prophet en Gizmo vormt hij het collectief Dreamteam. In 1995, 1996 en 1997 reist hij naar Australië voor optredens. Zowel in 1997 als het jaar daarop wordt Buzz Fuzz uitgeroepen tot beste hardcore producer. Hij maakt remixen voor platen van o.a. 3 Steps Ahead, The Prophet, The Masochist, Public Domain, Jeremy, Daydream & Maddy, Da Beatblower, Critical Mass, Masoko Solo, The Lawyer, Chosen Few, Promo, Placid K, Rotterdam Terror Corps, The Alternative Creators, DJ Gizmo, The Dark Raver, T-Wisted en Rob Gee. Daarbij maakt hij naast de naam Buzz Fuzz ook gebruik van de pseudoniemen Pino D'Ambini, Stuka DJ, Bertocucci Feranzano en Bumble Bee. In 2004 richt hij zijn eigen hardhouselabel Stuka Recordings op.

Chosen Few Critical Mass Dj Dano DJ Gizmo The Dark Raver The Prophet

2005

Naar aanleiding van een hardcore-revival brengt Sony verschijnt een vierdelige compilatieserie uit waarbij de leden van The Dreamteam worden verzameld. Het eerste deel in de serie is gemixt door Buzz Fuzz.

Discografie Buzz Fuzz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Buzz Fuzz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer