Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAECILIA ANDRIESSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1931 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Caecilia Andriessen

Caecilia Andriessen, de jongste dochter van Hendrik Andriessen, werd op 12 februari 1931 geboren. Opleiding Zij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Léon Orthel en Jan de Man en orgel bij Adriaan Engels. Zij speelt ook clavichord. Activiteiten Met haar broer Louis Andriessen vormde zij meerdere jaren een pianoduo dat ...
Volledige biografie...

Biografie Caecilia Andriessen

1931

Caecilia Andriessen, de jongste dochter van Hendrik Andriessen, werd op 12 februari 1931 geboren.


Opleiding

Zij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Léon Orthel en Jan de Man en orgel bij Adriaan Engels. Zij speelt ook clavichord.


Activiteiten

Met haar broer Louis Andriessen vormde zij meerdere jaren een pianoduo dat regelmatig optrad in vele plaatsen in Nederland en ook voor de radio. Zij gaf pianoles aan de Stichting Kunstzinnige Vorming te Rotterdam; zij was een van de eersten die zich hebben ingezet voor het instrumentaal groepsonderwijs. Over dat onderwerp gaf zij regelmatig lezingen.


Publicaties

Ten behoeve van het pianogroepsonderwijs schreef zij: Op weg naar het avontuur (voor het begin), Avonturieren op twee of meer klavieren en Groot avontuur (zettingen voor twee en drie piano's van bestaande muziek). Verder verscheen van haar hand: Mini en Modern, (vijftien kleine pianostukjes in oude en nieuwe toonreeksen voor de beginnende amateur), Little things for open strings (voor beginnende vioolleerlingen met gemakkelijke pianopartij), Easy pop (voor piano) en Speelstukken (voor groepsles accordeon).

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Caecilia Andriessen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer