Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CARICE VAN HOUTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

05-09-1976 - heden

Genre

pop/rock, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Carice van Houten

Carice van Houten is vooral bekend als actrice in toneelstukken, musicals en internationale televisie- en filmproducties. In september 2012 verschijnt haar solodebuutalbum See You On The Ice.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1995   Fons Merkies
2004   Acda en De Munnik
2012   Jelka van Houten
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Carice van Houten

Carice van Houten is vooral bekend als actrice in toneelstukken, musicals en internationale televisie- en filmproducties. In september 2012 verschijnt haar solodebuutalbum See You On The Ice.

2001 - 2002

Carice van Houten (Leiderdorp, 5 september 1976) studeert af aan de Kleinkunstacademie. Na onder meer een rol in de theaterproductie de Driestuiversopera en hoofdrollen in de telefilm Suzy Q (1999) en de speelfilms AmnesiA (2001) en Minous (2001) doet ze in het seizoen 2001-2002 mee aan een nieuwe versie van Foxtrot, de musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink uit 1977. Henny Vrienten past de muziek aan en schrijft een nieuwe melodie voor het liedje Triple Sec. Van Houten speelt de rol van het naïeve dorpsmeisje Josien. De andere hoofdrollen zijn voor onder anderen Paul de Leeuw, Sanne Wallis de Vries en Jenny Arean. Het portret van de actrice prijkt op de hoes van de cd-uitgave van Foxtrot die in 2001 uitkomt op het label Brommerpech.

Annie M.G. Schmidt Harry Bannink Henny Vrienten Jenny Arean Paul de Leeuw

2004

Carice van Houten doet met Ross Curry, Frank Lammers en David Middelhoff mee aan de rockkomedie Ren Lenny Ren! van Acda en De Munnik en regisseur Ruut Weissman. Het stuk wordt in november voor het eerst opgevoerd.

Acda en De Munnik Ross Curry

2010 - 2011

Tijdens de tv-actie Nederland Helpt Haïti in januari 2010, ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, voert Kane het nummer No Surrender uit als een duet met Carice van Houten. Zowel de live- als de studioversie wordt massaal gedownload, waardoor het nummer de eerste plaats van de hitparade behaalt. Voor het jazzlabel Blue Note stelt Van Houten een compilatiealbum samen onder de titel Carice's Choice (2010). Ze kiest voor muziek van onder anderen Art Blakey, Bud Powell, Nina Simone en Louis Neefs. Vanaf april 2010 tot en met oktober 2011 schrijft ze een wekelijkse muziekcolumn voor de Nieuwe Revu. Op 4 juni 2010 stelt de actrice in Vredenburg Utrecht een eigen muziekavond samen onder de naam De Nacht Van Carice, waarbij ze door haar uitgezochte optredens presenteert van het Nederlands Symfonie Orkest (dan nog onder de naam Orkest van het Oosten), de band Coparck, pianisten Lucas en Arthur Jussen, de Amerikaanse singer-songwriter Josh Rouse, Theo Nijland, Jenny Arean, Rufus Wainwright en New Cool Collective. In 2011 organiseert Vredenburg iedere eerste donderdag van de maand een akoestisch popconcert in de kleine zaal, gepresenteerd en geprogrammeerd door Carice van Houten. De aftrap van de serie is op 6 januari met een concert van de Britse singer-songwriter Tom McRae.

Arthur & Lucas Jussen Coparck Jenny Arean Kane Nederlands Symfonie Orkest New Cool Collective Theo Nijland

2012 - 2013

Carice van Houten neemt haar eerste soloalbum op met compositiebijdragen van onder meer J.B. Meijers, Ken Stringfellow, Howe Gelb en Marc Ribot. Drummer Steve Shelley (Sonic Youth) neemt een deel van de drumpartijen voor zijn rekening. Particle Of Light is een duet met de Amerikaanse zanger Antony Hegarty van Antony and the Johnsons. De zangeres is te zien in de videoclip bij het nummer Cut The World van Hegarty's groep Antony and the Johnsons. Een maand na de eerste single Emily, verschijnt op 28 september 2012 het debuutalbum See You On The Ice. Na een showcase op 24 november, voor een klein gezelschap in de North Sea Jazz Club op het Amsterdamse Westergasterrein, volgt het eerste echte optreden met eigen songmateriaal op 25 november 2012 in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Rufus Wainwright. See You On The Ice wordt genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Album. De zangeres doet in april 2013 een korte clubtournee met optredens in Breda en Groningen en op 24 april in een uitverkocht Paradiso, Amsterdam. Carice van Houten wordt uitgenodigd voor een optreden op 16 juni tijdens het Isle Of Wight Festival in Newport, Engeland.

J.B. Meijers

2014 - 2016

Door filmrollen en een vaste rol in de succesvolle serie Game of Thrones van de Amerikaanse zender HBO, is er geen tijd voor een nieuwe album. Wel neemt ze een duet op met singer-songwriter Michael Prins.

Michael Prins

Discografie Carice van Houten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Carice van Houten

Audio/Video Carice van Houten

Video Carice van Houten

Carice van Houten - Parti...
Carice van Houten - Particle Of Light (Official Video)
Carice van Houten - Emily...
Carice van Houten - Emily (official video)
Carice van Houten - YOU.M...
Carice van Houten - YOU.ME.BED.NOW.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Carice van Houten - YOU.ME.BED.NOW.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer