Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAT GREEN EYE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cat Green Eye in 2012

Periode

2007 - heden

Genre

jazz, pop

Cat Green Eye

Cat Green Eye is een Amsterdamse band die in juli 2007 is opgericht door bassist Michel de Groot alias Michel Legrand uit Time Bandits, Vitesse, The Zoo en begeleidingsbands van Henk Westbroek, Saskia Laroo, Margriet Eshuijs en Cees Meerman. De Groot speelt daarnaast ook in de band van de Nederlandstalige ...
Volledige biografie...

Bezetting

Michel de Groot (1)   basgitaar, componist, zang
Carine Janssen   zang
Marius Tjon Akoi   achtergrondzang, drums
Martin van Helden   achtergrondzang, gitaar
Ewa Gorziska   viool
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Eric Mink   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Louisa van de Sande Bakhuyzen   accordeon, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2012   Kees ten Dam

Biografie Cat Green Eye

Cat Green Eye is een Amsterdamse band die in juli 2007 is opgericht door bassist Michel de Groot alias Michel Legrand uit Time Bandits, Vitesse, The Zoo en begeleidingsbands van Henk Westbroek, Saskia Laroo, Margriet Eshuijs en Cees Meerman. De Groot speelt daarnaast ook in de band van de Nederlandstalige soulzanger Derick. Cat Green Eye is vernoemd naar de katachtige groene ogen van zangeres Carine Janssen. Zij is geïnspireerd door Kate Bush en jazzzangeressen als Sarah Vaughn en Billie Holiday. De bezetting bestaat verder uit gitarist Martin van Helden en drummer Marius Tjon Akoi. De eerste single Carrousel wordt op 5 februari 2008 uitgebracht op het Franse label Wild Palms. Na enkele bezettingswisselingen voegt de Columbiaanse Tico Pierhagen zich bij de band op toetsen en accordeon. Het debuutalbum Why Cry (2012) wordt met engineer Pytrik Rot opgenomen in de E Sound Studio en bevat gastbijdragen van saxofonist Kees ten Dam en de blinde Belgische zigeunerviolist Tcha Limberger.

Discografie Cat Green Eye

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cat Green Eye

Audio/Video Cat Green Eye

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer