Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CATHY VAN ECK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.cathyvaneck.net

Biografie Cathy van Eck

Cathy van Eck werd op 28 april 1979 geboren te Leidschendam. Opleiding Zij studeerde compositie en elektronische muziek bij Diderik Wagenaar, Martijn Padding en Gilius van Bergeijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij in 2001 haar Eerste Fase afsloot. Daarna studeerde zij bij Walter Zimmermann, Wolfgang Heiniger en Daniel ...
Volledige biografie...

Biografie Cathy van Eck

1979

Cathy van Eck werd op 28 april 1979 geboren te Leidschendam.


Opleiding

Zij studeerde compositie en elektronische muziek bij Diderik Wagenaar, Martijn Padding en Gilius van Bergeijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij in 2001 haar Eerste Fase afsloot. Daarna studeerde zij bij Walter Zimmermann, Wolfgang Heiniger en Daniel Ott in Berlijn met een beurs van het Prins Bernard Cultuurfonds. Tevens bezocht zij verschillende cursussen, zoals Acanthes 2000, de stage voor compositie en computermuziek aan het Ircam, en de compositiecursus in Schloss Solitude. Tijdens deze cursussen had zij les van o.a. Michael Jarrell, Jacopo Baboni Schilingi, Chaya Czernowin, Steven Takasugi en Richard Barrett.
Sinds september 2004 studeert zij aan het Orpheus Instituut in Gent o.l.v. Richard Barrett. Haar onderzoek richt zich op de actieve rol van microfoons en luidsprekers tijdens een voorstelling.


Composities

Als componist werkte zij samen met Wouter Snoei (performance voor drie musici, live-electronics en luidsprekers), het Asko ensemble (werk voor ensemble en electronics), Teresa Rotemberg (danstheater voor drie dansers en draagbare luidsprekers), Matthias Rebstock (muziektheater voor drie acteurs, sopraan en elf luidsprekers), Carter Williams (stuk voor viola d’amore en live-electronics) en Anne Faulborn (stuk voor klavecimbel en live electronics). Haar composities zijn uitgevoerd op festivals zoals de Gaudeamus Muziek Week, het Rümlingen Festival en het Magdeburgisches Concert Festival.

Cathy van Eck
2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cathy van Eck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer