Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAUGHT IN THE ACT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hoesje van de single 'My arms keep missing you' (1995)

Periode

1993 - heden

Genre

boybands

Online

Officiële website

Caught In The Act

Jongensgroep met drie Nederlanders en een Engelsman die het met dansbare pop vooral in Duitsland goed doet.
Volledige biografie...

Bezetting

Eloy De Jong   zang
Lee Baxter   zang
Benjamin Boyce   zang
Bastiaan Ragas   zang

Genoemd in de biografie van

1992   Fluitsma & Van Tijn
1992   Jochem Fluitsma
2000   Bastiaan Ragas
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Caught In The Act

Jongensgroep met drie Nederlanders en een Engelsman die het met dansbare pop vooral in Duitsland goed doet.

1993

Producer Cees van Leeuwen (o.a. Berdien Stenberg, Dolly Dots) laat goed uitziende jongens een auditie doen voor een nog op te richten jongensgroep. Benjamin Boyce (geboren in Londen, zoon van en cellist en een pianolerares, reeds als acteur actief in tv-series als Buro Kruislaan en Goede Tijden, Slechte Tijden), Eloy de Jong (uit Zoetermeer, Nederlands Jeugdkampioen Latijns-Amerikaanse dans), Bastiaan Ragas (uit Lisse, betrokken bij de theatergroep Up With People en optredens met de musical Jeans) en Lee Baxter (geboren in Liverpool, opgegroeid in Wales, opgeleid aan het Drama Colege in Guildford) worden uitverkoren. Een gelijknamige Amsterdamse rockgroep probeert een kort geding aan te spannen, maar in samenwerking met platenmaatschappij EMI trekt de jongensgroep aan het langste eind.

Berdien Stenberg Dolly Dots

1995

Hoesje van de single 'My arms keep missing you' (1995) De eerste hit van Caught In The Act is Love Is Everywhere.Terwijl de muziek van Caught In The Act in Nederland nauwelijks aandacht krijgt, scoort de groep in buurland Duitsland hit na hit. Vooral na een optreden in de Duitse versie van de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden zijn de cd's niet aan te slepen. Gillende Duitse tieners zijn geen uitzondering. In drie jaar tijd gaan er een slordige vier miljoen cd's over de toonbanken in de wereld. Ook in Scandinavië, Australië, Zuid-Oost Azië, Japan en Zuid-Afrika slaat de groep aan. De groep is vooral populair bij jonge meisjes en vrouwen tussen zestien en vijfentwintig jaar oud.

1997

De vier jongens doen hun eerste pogingen tot het zelf schrijven van nummers. Zij spelen piano en gitaar, maar op het podium loopt er een tape mee.

1998

De single Baby Come Back wordt geproduceerd door de producers The Berman Brothers. De single komt in Duitsland binnen op nummer tien, een record voor de groep. In oktober komt de vierde langspeel-cd uit. In de zomer speelt Caught In The Act op festivals in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Op 16 augustus speelt de band in Magdeburg het allerlaatste concert.

1999

Benjamin Boyce brengt in mei zijn solosingle Change uit.

2001

Ragas' solo-carrière wordt tijdelijk onderbroken als hij de rol van Radames aangeboden krijgt in de Joop van den Ende-musical Aïda.

Bastiaan Ragas

2003

Benjamin Boyce schrijft voor de artiest Christian Anders de Duitse hitsingle Melissa.

2004

Boyce is een van de deelnemers aan het Duitse tv-programma Comeback, een talentenjacht à la Idols, maar dan voor artiesten die al eens eerder in hun carrière succesvol zijn geweest en het nu weer opnieuw mogen proberen. Andere deelnemers zijn o.a. Coolio, Haddaway en The Weather Girls.

2016

Caught In The Act maakt een comeback als drietal, met Bastiaan, Eloy en Lee. Op het album 'Back for love' zijn nieuwe versies van hun oude hits te horen. 'Back for love' is een nieuw nummer. Ook zijn er weer optredens in Duitsland.

Discografie Caught In The Act

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Caught In The Act

Audio/Video Caught In The Act

Video Caught In The Act

Caught In The Act - Love ...
Caught In The Act - Love Is Everywhere
Caught In The Act - Back ...
Caught In The Act - Back For Love (Official Music Video)
Don't Walk Away (1996)
Don't Walk Away (1996)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Don't Walk Away (1996)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer