Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CELLO BIENNALE AMSTERDAM

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Online

Officiële website

Cello Biënnale Amsterdam

Tweejaarlijks internationaal festival in het Muziekgebouw in Amsterdam. De Cello Biënnale geeft elke twee jaar een impuls aan de creatie van nieuw repertoire voor de cello, zowel voor cellosolo, cello-ensembles als voor cello en orkest. Vanaf de eerste Cello Biënnale in 2006 is een repertoire opgebouwd van opdrachtcomposities van zowel ...
Volledige biografie...

Biografie Cello Biënnale Amsterdam

Tweejaarlijks internationaal festival in het Muziekgebouw in Amsterdam. De Cello Biënnale geeft elke twee jaar een impuls aan de creatie van nieuw repertoire voor de cello, zowel voor cellosolo, cello-ensembles als voor cello en orkest. Vanaf de eerste Cello Biënnale in 2006 is een repertoire opgebouwd van opdrachtcomposities van zowel jonge als gerenommeerde componisten uit binnen- en buitenland.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cello Biënnale Amsterdam

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer