Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHABLIZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chabliz

Periode

1996 - heden

Genre

alternative, pop

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Chablis

Chabliz

Chabliz (voorheen Chablis) is een Haagse groep rondom zangeres Petra de Winter. De band omschrijft de muziek zelf als semi-akoestische pop-noir.
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Peters   contrabas
Petra De Winter   zang
Ap de Ree   drums
Pim van Riezen   piano

Overige muzikanten

Ewout Willems   piano
Ger van Dijk (2)   piano
Arthur Van Keppel   drums
Henk Greven   piano

Biografie Chabliz

Chabliz (voorheen Chablis) is een Haagse groep rondom zangeres Petra de Winter. De band omschrijft de muziek zelf als semi-akoestische pop-noir.

2000 - 2004

De ervaren muzikanten zijn naast Chabliz ook actief in andere bezettingen. Pianist Ewout Willems is afgestudeerd aan het Conservatorium en speelt o.a. in Jane Doe. Drummer Arthur van Keppel (ex-Sister Lovers) werkt samen met Nicko C. (Living Blues). Contrabassist Marcel Peters begeleidt regelmatig muzikanten op het North Sea Jazz Festival en heeft het podium gedeeld met o.a. Mariska Veres en Faye Claassen. Zangeres Petra de Winter tekent in 2001 een platencontract bij CNR-Arcade. Ze treedt op in Londen, Kopenhagen en Tunesië en werkt samen met o.a. Rowin Schumm (Lichter Laaie), Arie Spaans (Suburbs), Cor Gout (Trespassers W) en de elektronische formatie AU. Ze neemt een single op met Hans Eijkenaar, Michel van Schie en Leendert Haaksma. Naast optredens op Nederlandse podia en festivals tourt Chabliz tweemaal in Roemenië, onder meer voor de staatstelevisie. Chabliz brengt twee albums uit: het live opgenomen BlackBlue (1999) en het door Wim Oudijk geproduceerde Nightporter (2003). In 2003 wordt Willems vervangen door Ger van Dijk. Een jaar later neemt Henk Greven de pianopartijen voor zijn rekening.

AU Hans Eijkenaar Jane Doe (1) Leendert Haaksma Lichter Laaie Livin' Blues Michel van Schie Suburbs Trespassers W

2005

In juli wordt Chabliz door de organisatie van het Roemeense Jeunesses Musicales Festival uitgenodigd om in mei 2006 in Boekarest op te treden. De band koppelt aan het optreden een tournee door Roemenië tussen 6 en 14 mei 2006.

2006

Chabliz In mei speelt Chabliz opnieuw in Boekarest tijdens het festival Europafest dat duurt van 10 tot en met 14 mei.

2007

In de avond van 10 februari overlijdt drummer Arthur van Keppel op 41jarige aan een acute maagbloeding. Een herdenkingsconcert vindt op 25 februari plaats in Waterfront te Rotterdam. Na een periode van bezinning gaat Chabliz verder. Vanaf oktober treedt de band op met Ap de Ree op drums.

2008

In januari start Chabliz in de Discofair studio van producer Wim Oudijk de eerste opnamesessie voor een volgend album. Op 23 mei treedt de band op tijdens het The Hague Jazz Festival in het Congresgebouw te Den Haag. In juni besluiten Chabliz en pianist Henk Greven in gezamenlijk overleg om uit elkaar te gaan.

2009

Chabliz neemt in het voorjaar een nummer op met producer Dany Lademacher en gastmuzikanten Eric Westrus (gitarist in de metalband Marozia) en voormalig Chabliz-pianist Henk Greven. De band speelt in mei voor de vierde keer op het EUROPAfest in Boekarest. Een van de nieuwe liedjes, opgenomen in de Projuice studio van Excessive Records, die Chabliz vanaf december op internet zet, is een galmende ode aan popzanger Michael Jackson (1958-2009), begeleid op onder meer kerkorgel. Organist in het nummer is Pim van Riezen, de nieuwe pianist van Chabliz.

Dany Lademacher

2010

Chabliz werkt aan een volgend album dat gepland staat voor januari 2011. De cd bevat onder meer een remix van de Michael Jackson-cover uit 2009.

Discografie Chabliz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chabliz

Audio/Video Chabliz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer