Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHARLY LUSKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Charly Luske in 2012

Periode

19-09-1978 - heden

Genre

musical, pop, zang

Online

Officiële website

Charly Luske

Voordat Charly Luske naar het grote publiek doorbreekt dankzij zijn deelname aan The Voice Of Holland in 2011, heeft hij al een carrière achter de rug als zanger in de boybands Velvet en X Marks The Spot en als acteur in diverse musicals.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2004   Dolly Dots
2012   Jan Tekstra
2012   Noord Nederlands Orkest
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-9-21, Theater De Willem, Papendrecht
25-9-21, KAF - Kunstlinie Almere Flevoland, Almere
29-9-21, Schouwburg De Kring, Roosendaal
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Charly Luske

Voordat Charly Luske naar het grote publiek doorbreekt dankzij zijn deelname aan The Voice Of Holland in 2011, heeft hij al een carrière achter de rug als zanger in de boybands Velvet en X Marks The Spot en als acteur in diverse musicals.

In bezetting van

Velvet   zang
X Marks The Spot   zang

1996 - 1999

Charly Luske (Amsterdam, 19 september, 1978) start zijn zangcarrière in de jongensgroep Velvet en is onder meer te horen op hun single Weg Van Jou (1996). Het liedje komt niet verder dan de tipparade en Velvet gaat korte tijd zonder succes verder in een geheel gewijzigde bezetting. Luske zit tussen 1997 en 2000 in de jongensgroep X Marks The Spot (XMTS) en staat daarmee in november 1998 in de Amsterdam ArenA als pauzeact tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-Dinamo Zagreb.

Velvet X Marks The Spot

2000 - 2003

Luske kan uit ervaring putten als hij na de boybands Velvet en XMTS een van de hoofdrollen speelt in de musical BoyBand. Hij speelt in 2003 samen met Froukje de Both en Linda Wagenmakers in Love Me A Little Bit More, een musical gebaseerd op hitsingles van meidenband Dolly Dots.

Dolly Dots Linda Wagenmakers

2004 - 2005

In 2004 staat Luske met She'll Take Your Breath Away in de finale van het Nationaal Songfestival. Hij schrijft het liedje samen met Alen J. Matkovic (artiestennaam: Alan Michael) en haalt er de vierde plaats mee. In 2005 en 2006 speelt de zanger de rol van Rick in de musical Turks Fruit als alternate van Antonie Kamerling. De acteur is twee seizoenen te zien in de Nederlandse televisieserie Meiden Van De Wit in de rol van Piet Schuringa en speelt gastrollen in de jeugdsoap ZOOP en in Costa!, een serie over de gelijknamige discotheek aan de Costa Dorada in Spanje. In 2005 is hij te zien in het muzikale spelprogramma De Notenclub bij de TROS en presenteert hij bij Veronica een seizoen Het Beste Idee Van Nederland, een ontwerpwedstrijd voor studenten die zijn ingeschreven aan industriële ontwerpopleidingen.

Antonie Kamerling

2006 - 2010

In 2006 speelt Charly Luske de titelrol in de musical The Wiz als alternate van Danny de Munk. Hij speelt in Keulen de hoofdrol in de Duitse versie van de Britse musical We Will Rock You, geschreven door komiek Ben Elton in samenwerking met gitarist Brian May en drummer Roger Taylor van de band Queen. Hij is vanaf 21 november 2008 te zien als Geert in de musicalversie van Op Hoop Van Zegen. In het najaar van 2009 zingt Luske in de Nederlandstalige versie van The Full Monty, een musical gebaseerd op de gelijknamige Britse film uit 1997. De première is op 16 november 2009 in Haarlem. Eind augustus 2010 doet Luske ook mee aan de Nederlandse versie van We Will Rock You. Omdat zanger Martin van der Starre door toedoen van een blessure enige tijd niet kan optreden, neemt Luske de rol van Britt op zich. Vanaf 16 september 2010 wisselt hij deze rol af met Ruud van Overdijk.

Danny de Munk

2011 - 2012

Charly Luske in 2012 De zanger schrijft zich in 2011 in voor de tweede editie van de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4, om nog één keer te proberen zijn ultieme droom na te jagen, zoals hij in het programma zijn deelname toelicht. Voor zijn auditie valt de keuze op It's A Man's Man's Man's World van James Brown. Voordat hij de eerste regel heeft uitgezongen, hebben alle juryleden als teken van waardering hun stoelen naar hem toe gedraaid. Hij wordt tijdens deze editie van The Voice gecoacht door Nick & Simon. Luske strandt in de halve finale. De zanger doet op 5 april 2012 mee aan de tweede editie van The Passion. Dit Bijbels spektakel over de kruisiging van Jezus wordt op locatie uitgevoerd in Rotterdam en live uitgezonden door de omroepen EO en RKK. Ruim 1.705.000 televisiekijkers zien Luske in de rol van Judas tegenover Danny de Munk die Jezus vertolkt. Hij zingt tijdens The Passion onder meer Bloed, Zweet En Tranen van André Hazes. De single Meant To Be (september 2012) is geschreven door Patrick Monahan van de Britse band Train en Guy Chambers (o.a. Robbie Williams, Kylie Minogue, Katie Melua). De opnamen vinden plaats in de studio van producer Oscar Holleman. De single Het Was Me Alles Waard is een duet met The Voice-deelneemster Loes van de Mars dat via twitter met Van de Mars en producer Tjeerd Oosterhuis geregeld wordt en uitkomt onder de naam #loesencharly. In november 2012 viert het Noord Nederlands Orkest het 150-jarig bestaan met Soldaat Van Oranje: Het Concert. Charly Luske is een van de solisten. De zanger leent zijn stem aan de Nederlandse versies van de animatiefilms Puss In Boots (2011), Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012) en Hotel Transylvania (2012) en zingt de titelsong van de Nederlands nagesynchroniseerde Duitse jeugdsoap Hotel 13. Hij kruipt in de huid van Britse zangeres Adele voor de benefietshow Your Face Sounds Familiar, uitgezonden door RTL4 op 29 december.

André Hazes Nick & Simon Oscar Holleman

2013

Vanaf 5 januari gaat bij de TROS het vijfde seizoen van De Beste Zangers Van Nederland van start. Charly Luske is een van de zeven deelnemers. Het programma is opgenomen op Ibiza en wordt gepresenteerd door Jan Smit. In elke aflevering staat één bekende Nederlandse zanger of zangeres centraal die voor ieder ander een lied uitgekozen heeft om te zingen. Degene die centraal staat, zingt zelf niet maar beoordeelt de anderen. Luske behaalt de derde plaats achter Raffaëla Paton en Rob de Nijs. De zanger speelt de rol van Jack in vier afleveringen van de komische serie Danni Lowinski op SBS6. De titelrol wordt gespeeld door Marlijn Weerdenburg. Luske werkt aan een soloalbum. De single Slow Down (mei) is geproduceerd door Holger Schwedt (o.a. Di-rect, Anouk, Bløf).

Holger Schwedt Jan Smit Raffaëla Paton Rob de Nijs

2014

Charly Luske is een van de gasten bij het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Samen met de rapper en producer Brownie Dutch maakt hij de single Als Ik het Zeker Weet.

Ali B Brownie Dutch

2019

Met het programma 'The Story of George Michael' trekt Luske langs de Nederlandse theaters. Hij wordt begeleid door een 7-koppige band waar bassist en George Michael-kenner Phaedra Kwant deel van uitmaakt.

Phaedra Kwant

Discografie Charly Luske

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Charly Luske

Audio/Video Charly Luske

Video Charly Luske

Charly Luske feat. Ali B ...
Charly Luske feat. Ali B & Brownie Dutch - Blurred Lines (Live @ 538)
Charly - She'll take your...
Charly - She'll take your breath away (Clip)
Charly Luske - Meant To B...
Charly Luske - Meant To Be (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Charly Luske - Meant To Be (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer