Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHARMIN' CHILDREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 1993

Genre

indie

Charmin' Children

Charmin' Children is een jonge groep uit Hulst (Zeeland) die geïnspireerd is door de Manchestersound uit de tweede helft van de jaren tachtig. De band brengt in 1992 het eerste en enige album (0)1140 uit en is regelmatig openingsact bij optredens van grote Britse band zoals The Charlatans. Charmin' Children ...
Volledige biografie...

Bezetting

Evelyn Lambert   gitaar
J.B. Meijers   gitaar
John Lamens   gitaar, zang
Ropp Parren   basgitaar
Theo de Kreijger   drums, percussie

Genoemd in de biografie van

1992   J.B. Meijers
1993   Shine
1996   Supersub

Biografie Charmin' Children

Charmin' Children is een jonge groep uit Hulst (Zeeland) die geïnspireerd is door de Manchestersound uit de tweede helft van de jaren tachtig. De band brengt in 1992 het eerste en enige album (0)1140 uit en is regelmatig openingsact bij optredens van grote Britse band zoals The Charlatans. Charmin' Children staat ook onder meer op grote festivals als Ein Abend In Wien (Rotterdam, 1991) en Noorderslag (Groningen, 1992). Als zanger John Lamens gaat werken geluidstechnicus bij de NOB, valt de band uit elkaar. Gitarist Jan-Bart Meyers speelt daarna in Shine, Supersub en De Dijk en is daarnaast actief als producer. Lamens overlijdt op 16 september 2006 op veertigjarige leeftijd na een val van een trap.

Discografie Charmin' Children

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Charmin' Children

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer