Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHEERFUL FRUITFLIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cheerful Fruitflies

Periode

1999 - heden

Genre

alternative, jazz

Online

Officiële website

Cheerful Fruitflies

Cheerful Fruitflies is een akoestische 'madjazz'-formatie rondom zanger P.P. Fischer (ex-Beatcream). De vijf man tellende band speelt oude jazzliedjes uit de tijd van de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Het instrumentarium bestaat uit contrabas, snaredrum (bespeeld met kwasten), twee akoestische gitaren en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Peter Fischer   zang
Ed Mandersloot   gitaar
Hans Schaap   gitaar
Wouter Groenhart   contrabas
Richard Tolmeijer   drums

Overige muzikanten

Lion van Zoeren   gitaar
André Van Rooyen   basgitaar
Rich Tolmeijer   drums
Wietze Van Foeken   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Beatcream
1999   Minny Pops

Biografie Cheerful Fruitflies

Cheerful Fruitflies is een akoestische 'madjazz'-formatie rondom zanger P.P. Fischer (ex-Beatcream). De vijf man tellende band speelt oude jazzliedjes uit de tijd van de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Het instrumentarium bestaat uit contrabas, snaredrum (bespeeld met kwasten), twee akoestische gitaren en zang. De sologitaar van Hans Schaap roept herinneringen op aan de zigeunerjazz van Django Reinhardt. Cheerful Fruitflies speelt op bedrijfsfeesten van bedrijven als Essent, ABN-Amro, de RABO-bank, Kadaster NL, de Kamer van Koophandel, Corus en WTC-Schiphol en recepties van onder meer een tandartsenconferentie in Den Haag en een bijeenkomst van klassieke homeopaten in Utrecht, maar de band staat in juli 2001 ook op North Sea Jazz.

Discografie Cheerful Fruitflies

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cheerful Fruitflies

Audio/Video Cheerful Fruitflies

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer