Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHEF'SPECIAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chef'Special in 2011

Periode

2008 - heden

Genre

crossoverrock, funk, hiphop

Online

Officiële website

Chef'Special

Chef'Special uit Haarlem speelt een opbeurende mix van funk, hiphop, rock en reggae. Een van de invloeden is Bob Marley, maar ook Kurt Weill klinkt door in de arrangementen. Het debuutalbum One For The Mrs., dat maart 2011 uitkomt, is vernoemd naar de oude Volkswagen LT 28 waar de band ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joshua Nolet   rap, zang
Wouter Heeren   toetsinstrumenten
Guido Joseph   gitaar
Jan Derks   basgitaar
Wouter Prudon   drums

Biografie Chef'Special

Chef'Special uit Haarlem speelt een opbeurende mix van funk, hiphop, rock en reggae. Een van de invloeden is Bob Marley, maar ook Kurt Weill klinkt door in de arrangementen. Het debuutalbum One For The Mrs., dat maart 2011 uitkomt, is vernoemd naar de oude Volkswagen LT 28 waar de band sinds de zomer van 2008 mee tourt. Chef'Special wordt opgericht door vocalist Joshua Nolet na het ophouden van zijn band FunkAbilities en krijgt vorm tijdens een reis met de eigen bus langs de stranden van Frankrijk en Spanje. De band is drie maanden jong als het eerste optreden plaatsvindt in thuisbasis Het Patronaat. Daarna volgen shows in voornamelijk strandtenten. Een jaar later staat Chef'Special op onder meer Bevrijdingspop in Haarlem (mei), Artquake in Hoofddorp (juni) en Jazzfestival Delft (augustus). One For The Mrs. bevat gastbijdragen van de blazers uit Kyteman's Orchestra en zangeres Tessa Douwstra. Chef'Special doet eind maart mee aan de 3FM Serious Talent On Tour, samen met The Hype en Handsome Poets. De band staat in augustus 2011 op Lowlands en speelt op 2 september 2011 in Paradiso, Amsterdam. In het seizoen 2011-2012 is Chef'Special de huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Twee van de vele festivals die de band bezoekt in het zomerseizoen van 2012 zijn Pinkpop (mei) en Sziget (augustus). Chef’Special wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei 2013 treedt de band op tijdens de Bevrijdingsfestivals in Roermond, Den Bosch, Utrecht, Wageningen en Haarlem. In februari 2014 presenteert de band in Paradiso hun tweede album, het komt op op 1 binnen in de album top100. In april krijgen ze een 3FM Award in de categorie Beste Live Act.

Discografie Chef'Special

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chef'Special

Audio/Video Chef'Special

Video Chef'Special

Chef'Special - Birds (Off...
Chef'Special - Birds (Official Video)
Chef'Special - Scribblin ...
Chef'Special - Scribblin (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Chef'Special - Birds (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer