Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHEN MO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chen Mo

Periode

2002 - 2003

Genre

pop/rock, rock

Chen Mo

Rockband met onder meer bandleden uit Within Temptation en Curfew.
Volledige biografie...

Bezetting

Björn de Water   zang
Dj Fader   draaitafels
Jelle Bakker   gitaar
Ramon Sebastien   gitaar
Erik Klein Nagelvoort   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2000   Frozen Sun
2002   Within Temptation

Biografie Chen Mo

Rockband met onder meer bandleden uit Within Temptation en Curfew.

2002 - 2003

Chen Mo Als zijn band Curfew ermee stopt richt zanger Björn de Water samen met Jelle Bakker en Richard van Leeuwen (Frozen Sun, Within Temptation) de groep Chen Mo op. Binnen drie maanden staat Chen Mo al in het voorprogramma van Machine Head in een uitverkochte Melkweg. Door muzikale meningsverschillen lukt het niet een platendeal te sluiten bij een label waarna de band snel uit elkaar valt. Björn de Water begint zijn eigen productiebedrijf De Water Inc Productions. Hij schrijft liedjes voor derden en doet roadmanagement voor o.a. Leona Phillipo en Jonas Filtenborg.

Frozen Sun Within Temptation

2006 - 2007

Gitarist Jelle Bakker brengt in het voorjaar van 2006 samen met producer Joost Scholten (voormalige MC en 'beat creator' van West Best) een eerste demo uit van het danceproject Extreme II Create (E-2-C). De twee muzikanten zijn daarnaast ook actief in de Amsterdamse hiphopformatie Bad NewZ. Björn de Water is artist manager voor AT Production en runt zijn eigen The Score Studio te Maassluis.

Extreme II Create

2008

Alle originele leden van Chen Mo komen in de zomer weer bij elkaar om in The Score Studio een nieuwe EP op te nemen. Tot augustus is Björn de Water manager van kinderact KUS. Vervolgens richt hij samen met Jason Jeandor Ampire Records op. De eerste uitgave op het label is op 23 augustus een gelimiteerde cd-box van Curfew, gevolgd door het tweede album van Kemo The Blaxican, voormalig frontman van Delinquent Habits uit Los Angeles (in samenwerking met Walboomers). De Water en Jeandor vormen samen ook de live danceact Soulreflektor.

KUS

2009 - 2010

Björn de Water is managing director bij Ampire Music en internationaal artiestenmanager bij Adriaan Ltd. Co-management samen met Simon Napier-Bell (manager van o.a. Wham!, The Yardbirds, Japan en Marc Bolan). Hij werkt daarnaast als consultant vanuit zijn eigen onderneming De Water Music & Media. Verder geeft hij regelmatig seminars en workshops in muzikaal ondernemerschap. Hij is onder verschillende pseudoniemen ook als songwriter actief in de dancescene. Body Bag Society gaat de studio in en in de zomer van 2009 komen de originele leden van Curfew bij elkaar voor een eenmalig concert.

2011 - 2012

Vanuit De Water Music & Media verzorgt De Water het management van Postmen en het personal management van Remon Stotijn, de frontman Postmen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chen Mo

Audio/Video Chen Mo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer