Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHIEL VAN PRAAG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

20-05-1949 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Chiel Van Praag

Chiel van Praag (Amsterdam, 20 mei 1949) is de zoon van zanger Max van Praag en vader van singer/songwriter Maarten van Praag (City To City). Hij richt de band High Tide Formation op. Na zijn vertrek komt uit die groep Kayak voort. Van Praag doet een screentest voor het televisieprogramma ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1960   Max van Praag
1972   Kayak
1975   Ma*rten

Biografie Chiel Van Praag

Chiel van Praag (Amsterdam, 20 mei 1949) is de zoon van zanger Max van Praag en vader van singer/songwriter Maarten van Praag (City To City). Hij richt de band High Tide Formation op. Na zijn vertrek komt uit die groep Kayak voort. Van Praag doet een screentest voor het televisieprogramma Doebidoe van de AVRO. Deze voorloper van TopPop wordt tussen 1969 en 1971 uiteindelijk gepresenteerd door Janneke Kroondijk-Lichte. Van Praag presenteert ondermeer het radioprogramma Rozegeur en Prikkeldraad. In 1977 brengt hij de Nederlandstalige single Die Eerste Keer uit. In 1982 komt hij in vaste dienst bij Veronica waar hij werkzaam is als o.a. presentator van het radioprogramma Nederland Muziekland en de televisieprogramma's Superchamps en de Staatsloterijshow. Vanaf september 1994 tot 14 september 1996 werkt Van Praag bij Radio 10, waar hij iedere dag een ochtendprogramma presenteert. Voor RTL-4 presenteert hij Staatsloterij Op Lokatie, Nederland Muziekland en Superscore.

In bezetting van

High Tide Formation   toetsinstrumenten

Discografie Chiel Van Praag

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Chiel Van Praag

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer