Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHOCOLATE PUMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

house

Online

Officiële website
Facebook

Chocolate Puma

Dance-act uit Haarlem die pop-achtige house met pakkende zanglijnen maakt. Hun eerste single I Wanne Be You bereikt in 2001 meteen de top 10 in de Engelse dance-charts.
Volledige biografie...

Bezetting

Gaston Steenkist   producer
René Ter Horst   producer

Overige muzikanten

Ivo Maissan   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1992   Jamez
1992   René et Gaston
1994   Dj Dobre
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Chocolate Puma

Dance-act uit Haarlem die pop-achtige house met pakkende zanglijnen maakt. Hun eerste single I Wanne Be You bereikt in 2001 meteen de top 10 in de Engelse dance-charts.

1991 - 1999

René ter Horst (DJ Zki) en Gaston Steenkist (DJ Dobre) werken sinds 1991 samen. Ze maken een aantal platen en richten het Fresh Fruit label op. Op dat label brengen ze in de loop der jaren onder vele namen tracks uit, niet zelden zonder succes, zoals The Good Men, René et Gaston, Klatsch!, Jark Prongo en Basco. In 1995 beëindigen ze hun activiteiten bij Fresh Fruit en richten het label Pssst Music op, hun nieuwe uitlaatklep voor de meest uiteenlopende vormen van dansmuziek, waarbij housemuziek altijd de rode draad vormt.

Basco

2000

René en Gaston ontmoeten Ivo Maissan, een veelbelovende singer-songwriter van 22 jaar, die al zo'n vijf jaar met muziek bezig is, onder meer als zanger en toetsenman in de hiphopcrew Relax. René alias Zki ziet Ivo met deze groep optreden en is danig onder de indruk. Hij nodigt Ivo uit om met hem en Gaston de studio in te gaan.

2001

Na diverse sessies ontstaat uiteindelijk het nummer I Wanna Be U, dat in Engeland pardoes de top tien inklapt en de zesde plaats bereikt. Chocolate Puma is een van de 14 groepen met een track op de cd Tunes of the Year 2001 bij het Engelse toonaangevende dancemagazine MUZIK.

2002

Ivo Maissan gaat onder de naam IM meer de soulkant op en treedt begin dat jaar op tijdens Noorderslag. Samen met René ter Horst en Gaston Steenkist werkt hij aan een opvolger voor de succesvolle single I Wanna Be U.

IM

2003

De vocalen op de single A Star Is Born zijn van David Goncalves.

2005 - 2006

Tijdens het zomerfestival Global Gathering Festival in 2005 is dankzij BBC-DJ Pete Tong al een voorproefje te horen van de single Always & Forever. De clubhit wordt opgepikt door het Britse label Positiva die de single in april 2006 uitbrengt in Engeland.

2007

Op 17 maart doet Chocolate Puma een DJ-set tijdens het festival The Spirit Of London in Brazilië voor ongeveer 20.000 bezoekers.

2008

Chocolate Puma maakt remixen voor o.a. Dirty South (Let It Go) en Prok & Fitch (The New Wave) en levert bijdragen op de compilaties House Eivissa 08 en Defected In The House: Goa 09. De track Touch Me is een samenwerking met het Nederlandse producersduo Bingo Players. In oktober tekenen René en Gaston bij het label Defected Records. Na de deal is de Morning Rain EP de eerste officiële release van Chocolate Puma op Defected. Een van de optredens dit jaar is in Sao Paulo, Brazilië op 15 november.

Bingo Players

2009

De eerste remix van 2009 is voor Windows, een houseklassieker uit 1991 van Sil (oftewel: Olav Basoski), een vroege track waar René ter Horst als DJ Zki indertijd bij betrokken is geweest als co-producer. Nieuwe tracks (waaronder de single Only Love Can Save Me) en remixes van Chocolate Puma zijn te horen tijdens hun bijdrage Super You&Me Party, op 6 maart in Paradiso. Een van de buitenlandse optredens in het voorjaar is op 14 maart in Sofia. De single Only Love Can Save Me bevat vocalen van Shermanology (Andy en Dorothy Sherman, zoon en dochter van soulzanger Tony Sherman). Chocolate Puma mixt samen met Hardsoul het dubbelalbum Defected In The House: Amsterdam 09 (september), een compilatie in een serie van het Londense label Defected die geheel is gewijd aan Amsterdam. De mix bevat onder meer tien tracks van Chocolate Puma, waaronder de clubhit Disco Electrique, voortgekomen uit een samenwerking met de Bingo Players (Maarten Hoogstraten en Paul Christian).

Hardsoul Olav Basoski Tony Sherman

2013

Chocolate Puma gaat met de Amerikaanse producer Diplo (Major Lazer) de studio in voor een track die gepland staat voor een album van Major Lazer in 2014.

Discografie Chocolate Puma

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Chocolate Puma

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer