Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHRIS KOK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, toetsinstrumenten, zang

Online

Bandcamp
Officiële website

Pseudoniemen

Chris Kok & Civil Union

Chris Kok

Chris Kok wint in 2011 de Amsterdamse singer-songwritercompetitie Mooie Noten, georganiseerd door de GRAP, de stichting voor Amsterdamse popmuziek. Hij zingt in de band Wooden Saints en wint als lid van Über-Ich in 2012 de bandfinale van de Grote Prijs van Nederland. Kok schrijft al liedjes sinds hij op zijn ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Lyckle de Jong   toetsinstrumenten
Wessel van der Kroef   gitaar
Tom Meijer   gitaar
David Stapel   basgitaar
Joost le Feber   drums

Biografie Chris Kok

Chris Kok wint in 2011 de Amsterdamse singer-songwritercompetitie Mooie Noten, georganiseerd door de GRAP, de stichting voor Amsterdamse popmuziek. Hij zingt in de band Wooden Saints en wint als lid van Über-Ich in 2012 de bandfinale van de Grote Prijs van Nederland. Kok schrijft al liedjes sinds hij op zijn vijftiende zijn eerste gitaar kreeg. Hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Na twee EP's brengt hij met zijn band Civil Union in juni 2013 het debuutalbum Loose Ends uit, dat mede wordt geproduceerd door engineer Jurriaan Jörgen Jan Sielcken. Op de ambitieuze cd doen 23 gastmuzikanten mee. 'Ik wilde een groots album maken,' schrijft Kok in het bijgaande persbericht. 'De epiek van Pink Floyd, gekoppeld aan de passie van Jeff Buckley. De intelligentie van Radiohead en Paul Simon, de rauwheid van Neil Young. Luisterbaar als de Beatles, met arrangementen à la George Martin.' De recensent in muziekblad Oor (juli 2013) mist luchtigheid en speelsheid, maar 'daartegenover staat dat Kok het niveau constant hoog houdt, met enkele uitschieters naar boven'.

In bezetting van

Wooden Saints   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Über-ich   gitaar, producer, toetsinstrumenten

Discografie Chris Kok

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chris Kok

Audio/Video Chris Kok

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer