Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHRIS ZEGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-02-1971 - heden

Genre

zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Chris Zegers

Chris Zegers (Zeist, 7 februari 1971) is voornamelijk bekend als acteur en presentator. Na een rolletje in een reclamecampagne van Heineken in 1996 volgt hij toneellessen en schrijft hij zich in bij een castingbureau. Zijn eerste rol als acteur is in de VARA-serie Oppassen!!! De rol van Sasza Nagy in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2000   Henk Westbroek
2011   Noord Nederlands Orkest

Biografie Chris Zegers

Chris Zegers (Zeist, 7 februari 1971) is voornamelijk bekend als acteur en presentator. Na een rolletje in een reclamecampagne van Heineken in 1996 volgt hij toneellessen en schrijft hij zich in bij een castingbureau. Zijn eerste rol als acteur is in de VARA-serie Oppassen!!! De rol van Sasza Nagy in de soapserie Onderweg Naar Morgen betekent zijn doorbraak. In 1999 tekent hij een platencontract bij BMG. De singles die bij dit label verschijnen worden geen hits. Hij werkt met de Amerikaanse producer Gerry DeVeaux in Londen, Stockholm en de Wisseloord Studios aan een album dat echter niet zal verschijnen. De single Hey Girl (Dureco, 2003) is afkomstig van de soundtrack van de speelfilm Liever Verliefd waar Zegers de rol van Rob in speelt. Chris Zegers gaat als zangsolist op theatertournee met het Noord Nederlands Orkest. Tijdens deze tournees worden klassieke arrangementen uitgevoerd van Pink Floyd (in 2008 onder leiding van dirigent Dirk Brosse) en The Beatles (in 2011 met Marcel en Jim de Groot en in 2012 met Erik Mesie en Syb van der Ploeg). Sinds 2004 zingt hij als zesde bandlid in de stevige rockcoverband The Hudson Five.

In bezetting van

The Hudson Five   zang

Discografie Chris Zegers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chris Zegers

Audio/Video Chris Zegers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer