Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHRISTINA VIOLA OOREBEEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1944 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.christinaoorebeek.com

Biografie Christina Viola Oorebeek

Christina Viola Oorebeek werd op 7 november 1944 in Port Washington, New York, geboren. Zij heeft de Amerikaanse en Nederlandse nationaliteit en woont sinds 1972 in Nederland. Opleiding Na twee jaar Theaterwetenschappen te hebben gestudeerd aan de University of California in Los Angeles, besloot zij als 21-jarige het formele onderwijs te verlaten ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1999   Ivo Janssen

Biografie Christina Viola Oorebeek

1944

Christina Viola Oorebeek werd op 7 november 1944 in Port Washington, New York, geboren. Zij heeft de Amerikaanse en Nederlandse nationaliteit en woont sinds 1972 in Nederland.


Opleiding

Na twee jaar Theaterwetenschappen te hebben gestudeerd aan de University of California in Los Angeles, besloot zij als 21-jarige het formele onderwijs te verlaten om te leren improviseren op piano en gitaar in jazz, blues en pop. Zij studeerde gedurende drie jaar Indiase klassieke muziek op de scholen van Ravi Shankar en Ali Akbar Khan in Los Angeles en San Francisco (1965-1967). In Nederland heeft zij bij Willem Brons piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Van 1994 tot 1999 studeerde zij compositie bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans aan het Rotterdams Conservatorium en instrumentatie bij Theo Verbey aan het Sweelinck Conservatorium. Zij volgde diverse workshops o.a. bij Magnus Lindberg in Amsterdam en bij Toshio Hosokawa tijdens het Akiyoshidai Music Festival in Japan.


Activiteiten

Christina Viola Oorebeek doceert muziek aan de opleidingen Dans en Dansgerichte Ritmische vorming op de Dansafdeling van de Faculteit Theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2003 gaf zij samen met Theo Loevendie en Kevin Volans workshops op het New Music Indaba Festival in Zuid Afrika


Composities

De componiste streeft er in haar werk naar de muzikale invloeden uit haar verleden te integreren met haar klankidealen van nú. Haar composities werden uitgevoerd in Barcelona, op het Music Factory Festival in Noorwegen, het Feniks Festival in Antwerpen, de ISCM World Music Days in Yokohama, Japan, de New Music Indaba Festival in Zuid Afrika, in Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. In Nederland is haar werk o.a. gespeeld op het Gaudeamus Muziektheater Festival 2004 in Amsterdam, het Festival 'Live' for electro-acoustic music 2006 en in het Concertgebouw (2006). Zij kreeg opdrachten van o.a. het Nieuw Ensemble, Aurelia Saxofoonkwartet, Ivo Janssen (piano), het Doelenensemble, Ensemble Insomnio, Calefax, Multifoon (chromatische gamelan) en Arnold Marinissen (slagwerk). Haar belangstelling voor elektro-akoestische muziek werd ondersteund door STEIM in Amsterdam met als resultaat ...and god invented dice, a semi-theatrical concert piece, de science fiction kameropera The Pitch Shifter en de reeks Chromotoy I II en III.


Prijzen

In 1996 ontving Christina Viola Oorebeek een gedeelde eerste prijs op de tweede Gaudeamus' International Young Composers' Meeting voor (into)The heart of the matter. In 1999 won zij de 3de prijs op het Dutilleux Concours in Frankrijk met Tremors and Quakes voor piano.

C.V. Oorebeek
2007

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Christina Viola Oorebeek

Video Christina Viola Oorebeek

Streamlines
Streamlines
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Streamlines

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer