Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CILVARINGZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cilvaringz

Periode

1979 - heden

Genre

hiphop, rap, rap

Cilvaringz

Cilvaringz is een Tilburgse rapper van Marokkaanse afkomst die in 1999 als eerste Europeaan deel wordt van het vermaarde Amerikaanse hiphopcollectief Wu-Tang Clan. Pas in 2007 verschijnt zijn debuutalbum I waarop leden van de Wu-Tang Clan gastbijdragen leveren.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

2003   Salah Edin
2009   Salah Edin

Biografie Cilvaringz

Cilvaringz is een Tilburgse rapper van Marokkaanse afkomst die in 1999 als eerste Europeaan deel wordt van het vermaarde Amerikaanse hiphopcollectief Wu-Tang Clan. Pas in 2007 verschijnt zijn debuutalbum I waarop leden van de Wu-Tang Clan gastbijdragen leveren.

1997 - 1999

Tijdens het optreden van de Amerikaanse hiphopcrew Wu-Tang Clan op 26 april 1997 in de Melkweg te Amsterdam wordt Cilvaringz (Tarik Azzougarh) het podium opgetrokken tijdens een freestylesessie. RZA van de Wu-Tang Clan is onder de indruk van de rapkwaliteiten van de Tilburger. Cilvaringz reist drie keer met zijn rappende maatje Barrakjudah uit de Tilburgse Henchmen naar New York om contact te leggen met het Wu-Tang-imperium. Pas bij een vierde keer lukt het hem om via diens zus Sophia de rapper/producer RZA te spreken. De producer is direct enthousiast over de demo die hij te horen krijgt. Cilvaringz wordt de eerste Europeaan die deel uitmaakt van de Wu-Tang Clan. Hij krijgt een contract bij Wu International van Wu-Tang Records en begint met de opnamen voor een eerste plaat (werktitel: The Killa B-Ching).

2000 - 2006

Cilvaringz volgt vier jaar lang de opleiding Entertainment Recht en Music Management aan de Fontys Rockacademie te Tilburg. Het contract met Wu-Tang Records verloopt medio 2002. De rapper koopt zijn album terug en is voor honderd procent eigenaar van de plaat. Hij gaat op zoek naar een nieuwe platenmaatschappij. Cilvaringz organiseert vanaf 2001 met zijn eigen boekings- en managementkantoor Ringz & Partners Entertainment Group internationale tournees. Als afstudeerproject organiseert hij in 2003 een tournee voor RZA waarmee hij ook enkele grote Nederlandse podia aandoet. Cilvaringz verzorgt zelf het voorprogramma. In de periode november 2004/maart 2005 gaan Cilvaringz en de Amerikaanse rapper Raekwon op tournee door Zuid-Amerika samen met Salah Edin en DJ Sueside. In december 2004 doen Cilvaringz en DJ Sueside een korte tournee door Zuid-Azië ondersteund door DJ Mass en Salah Edin. De Tilburgse rapper is binnen een paar jaar te zien in 96 steden in 41 landen. Als manager is hij actief voor Salah Edin, producer Focus (Bernard Edwards Jr. uit New York) en Bronze Nazareth (uit Detroit). Voor de Amerikaanse rapper Ghostface Killah produceert hij de single Guerilla Hood voor het grote hiphoplabel Def Jam. Ondertussen legt Cilvaringz de laatste hand aan zijn eerste album. De plaat wordt geproduceerd door RZA & The Wu-Elements in New York, Pittsburg, Berlijn, Parijs, Londen, Hong Kong en Caïro.

2007

Cilvaringz Het debuutalbum I (april) komt uit op Top Notch. De cd bevat bijdragen van o.a. Raekwon, Ghostface Killah, The RZA, Method Man, Masta Killer, Scientific Shabazz, Killer Priest, Killarmy, Salah Edin, Killa Sin, Blue Raspberry, 9th Prince, 60 Sec Assassin en Roger Peterson (Intwine). Op de plaat staat o.a. het anti-Amerikaanse Death To America, maar ook een binnen zijn eigen scene controversiële rap tegen de islamitische sekte Nation Of Islam. De 'deluxe edition' gaat vergezeld van een dvd.

Intwine

2009

Cilvaringz levert gastbijdragen op het Arabische album Horr van rapper Salah Edin.

Salah Edin

Discografie Cilvaringz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cilvaringz

Audio/Video Cilvaringz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer