Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CIRCUS (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Circus in 1968

Periode

1968 - 1969

Circus (1)

Circus komt in januari 1968 voort uit Q65 en wordt opgericht door gitarist Frank Nuyens en drummer Jay Baar. De bezetting bestaat verder uit toetsenist Marco Klein en bassist/zanger Frank Verhoef. Onder leiding van producer Hans van Hemert gaat de band de studio in voor een album waarop de nadruk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Verhoeff   basgitaar
Jay Baar   drums
Marco Klein   toetsinstrumenten
Frank Nuyens   gitaar

Overige muzikanten

Piet Kuiters   piano, saxofoon
Joop Roelofs   gitaar
Gerard Romeyn   gitaar

Genoemd in de biografie van

1968   Q65

Biografie Circus (1)

Circus komt in januari 1968 voort uit Q65 en wordt opgericht door gitarist Frank Nuyens en drummer Jay Baar. De bezetting bestaat verder uit toetsenist Marco Klein en bassist/zanger Frank Verhoef. Onder leiding van producer Hans van Hemert gaat de band de studio in voor een album waarop de nadruk ligt op instrumentaal werk, aangevuld met tracks die worden gezongen door gastvocalen (naast Hemert ook Wim Bieler). Ondanks de belangstelling van onder meer Apple Records, het label van The Beatles, blijft het bij een proefpersing van de single Medusa. Enkele nummers belanden op Revival, het laatste album van Q65. Pas in 2011 verschijnen de originele, ruwe werkversies op het vinylalbum Circus.

Discografie Circus (1)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Circus (1)

Audio/Video Circus (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer