Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CIRITH GORGOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cirith Gorgor

Periode

1993 - heden

Genre

black metal

Online

Officiële website
Facebook

Pseudoniemen

Dark Sorceress

Cirith Gorgor

Cirith Gorgor is een melodieuze black metal formatie uit Noord-Brabant en Limburg. De band ontleent zijn naam aan Tolkiens Lord Of The Rings, waar het 'spookpas' betekent. De muziek van de band kenmerkt zich door constant doorrazende blastbeats en opmerkelijk melodieus gitaargeweld.
Volledige biografie...

Bezetting

Marchosias   gitaar
Lord Mystic   basgitaar
Michel 'Nimroth'   zang
Levithmong   drums
Waldtyr   gitaar

Overige muzikanten

Asmoday   gitaar
Inferno   gitaar
Gothmog   zang
Astaroth   gitaar
Odium   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Cirith Gorgor

Cirith Gorgor is een melodieuze black metal formatie uit Noord-Brabant en Limburg. De band ontleent zijn naam aan Tolkiens Lord Of The Rings, waar het 'spookpas' betekent. De muziek van de band kenmerkt zich door constant doorrazende blastbeats en opmerkelijk melodieus gitaargeweld.

1993 - 1996

De gitaristen Asmoday en Astaroth Daemonum richten eind 1993 Dark Sorceress op. Levithmong treedt toe als drummer en aanvankelijk neemt Gothmog de zang voor z'n rekening. De bezetting wordt gecompleteerd als bassist Lord Mystic in 1994 tot de band toetreedt. Als Gothmog in de loop van 1996 plaats maakt voor Nimroth, verandert Dark Sorceress z'n naam in Cirith Gorgor.

1997

Na een periode van regelmatig repeteren en schrijven van nummers neemt de band eind november en begin december z'n eerste demo, Mystic Legends…, op. De 350 exemplaren die er van worden gemaakt zijn in korte tijd uitverkocht.

1998

De Mystic Legends…-demo wekt de interesse van Osmose Productions. In de loop van het jaar tekent de band bij dit Franse platenlabel.

1999

Cirith Gorgor Cirith Gorgor brengt het debuut Onwards To The Spectral Defile uit. Direct na de opnames van dit album verlaat gitarist Asmoday om persoonlijke redenen de band. Met z'n vervanger Marchosias (Walpurgisnacht) geeft de band diverse optredens, waarbij het podium onder meer gedeeld wordt met bands als Behemoth, Aeternus en Testament.

2000

De band betrekt in oktober de Harrow Studio in Losser om daar het tweede album Unveiling The Essence op te nemen.

2001

Unveiling The Essence verschijnt in april, uitgebracht via Osmose Productions. Gitarist Astaroth Daemonum verlaat de band, omdat het voor hem niet meer mogelijk is om z'n aandacht voor de band te combineren met z'n dagelijkse activiteiten. Hij maakt plaats voor Inferno (Tartaros). Tegelijkertijd beëindigt Osmose Productions de samenwerking met Cirith Gorgor. Desondanks gaat de band door en werken de muzikanten aan nieuw materiaal.

2002

De zelfgefinancierde promo Demonic Incarnation trekt de aandacht van het Duitse platenlabel Ketzer Records en het Amerikaanse Regimental Records. In een veelzeggende oplage van 666 exemplaren brengen deze labels de 7'' EP Through Woods Of Darkness And Evil uit met daarop een tweetal nummers van Demonic Encarnation.

2003 - 2004

In augustus 2003 gaat de band de studio in om de cd Firestorm Apocalypse op te nemen. Het album verschijnt in juli 2004 via Ketzer Records.

2005

Zanger Nimroth sluit zich in oktober aan bij de melodieuze death/thrash metal band Scenario II uit Eindhoven.

2006

Vanwege gebrek aan enthousiasme en motivatie verlaat zanger Nimroth de band. Drummer Levithmong neemt tijdelijk de zang voor z'n rekening. In april, september en oktober werkt de band in deze bezetting in de Toneshed Recording Studio te Horst aan de nieuwe, titelloze vierde cd.

2007

Op 26 februari verschijnt Cirith Gorgor. Ter promotie van de plaat geeft de band begin mei in Parijs z'n eerste optreden in ruim anderhalf jaar. Mor De Naere (Walpurgisnacht, Voic Vermaledide) neemt voor deze gelegenheid de zang voor zijn rekening. Daarnaast plant de band een tournee die begin 2008 van start gaat.

2008 - 2012

Gitarist Inferno verlaat de band en wordt vervangen door Odium. Twee jaar lang neemt Satanael (Walpurgisnacht) de vocalen voor zijn rekening, maar als hij plannen maakt om te emigreren keert Nimroth weer terug. Met nieuwe gitarist Waldtyr, als vervanger voor Odium, werkt Cirith Gorgor aan het album Der Untergang… (2012). De plaat is geheel gewijd aan het oostfront ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Discografie Cirith Gorgor

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cirith Gorgor

Audio/Video Cirith Gorgor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer