Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CIRRHA NIVA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto Cirrha Niva, 2017

Periode

1993 - heden

Genre

metal, progressieve rock

Online

SoundCloud
Officiële website
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
Youtube

Cirrha Niva

Cirrha Niva speelt progressieve metal. De band laat in het begin van het nieuwe millennium van zich horen met het conceptalbum Liaison De La Morte en de gelijknamige theatrale rockopera. Met zanger Michel Legrand wordt op het album For Moments Never Done (2009) een nieuwe weg ingeslagen.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Willemse   gitaar, tekstschrijver
Michel de Groot (2)   zang
Michel Steenbekkers   basgitaar
Robert van Kooij   drums
Dennis van Bussel   gitaar

Overige muzikanten

Rommert van der Meer   gitaar
Jack Puycker   drums
Tommy White   drums
Wilbert Van Den Broek   toetsinstrumenten
Peter Vennema   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Cirrha Niva

Cirrha Niva speelt progressieve metal. De band laat in het begin van het nieuwe millennium van zich horen met het conceptalbum Liaison De La Morte en de gelijknamige theatrale rockopera. Met zanger Michel Legrand wordt op het album For Moments Never Done (2009) een nieuwe weg ingeslagen.

1993

Cirrha Niva Cirrha Niva wordt opgericht door gitaristen Rob Willemse en Peter Vennema. De bandnaam is gebaseerd op De Goddelijke Komedie van Dante en een verbastering van de woorden Cirrha et Nisa, het symbool voor goddelijke wijsheid, poëtische inspiratie en het menselijk weten. De bezetting wordt gecompleteerd door zanger Eric Smits, bassiste Liselotte Hegt en drummer Jack Puycker. Metalblad Aardschok recenseert de eerste democassette Alighieri's Roots en prijst het gitaarwerk.

Eric Smits Jack Puycker Liselotte Hegt Peter Vennema Rob Willemse

1997

Het minialbum The Mirror World Dimension levert de groep de nodige aandacht op in de muziekbladen. Uit de teksten blijkt interesse voor mystiek en fantasy. Live werken de muzikanten met een workstation waar ze allen via MIDI op zijn aangesloten. Zo kan iedereen toetsen spelen zonder dat er een toetsenist aan te pas komt.

1998

Cirrha Niva Arnold Kloek neemt de zang over van Eric Smits (naar Day Six). Naast het spelen in de band schrijft Liselotte Hegt voor de Aardschok. In eigen beheer verschijnt de single No More Psychosis.

Arnold Kloek Day Six Eric Smits

1999

Cirrha Niva De mini-cd Enter The Future Exit bevat ondermeer nummers die op 27 december 1998 zijn opgenomen in 013 te Tilburg. De groep deelt het podium met o.a. Skyclad, Lacuna Coil, Darkane en Soilwork. Drummer Tommy White (ex-Alter Ego X) neemt de plaats in van Jack Puycker en Wilbert van den Broek versterkt het groepsgeluid met zijn toetsenwerk.

Tommy White Wilbert Van Den Broek

2000 - 2001

De band werkt de thematiek van het nummer Nightwish verder uit wat resulteert in het conceptalbum Liaison De La Morte. De muziek van de cd wordt live gepresenteerd met een theatrale rockopera in samenwerking met gastmuzikanten, kunstenaars en vormgevers. Manager Inge Steenhorst zorgt samen met haar broer Tom Steenhorst voor de spectaculaire aankleding van het podium. De Engelse en Franstalige teksten vertellen het verhaal van een oude man (gespeeld door Arnold Kloek) die verlangt naar zijn overleden vrouw (gespeeld door Liselotte Hegt). Om de rockopera te kunnen uitvoeren krijgt de groep subsidie van de Stichting Fonds voor Amateurkunst en Stichting Brabant Pop en geld van sponsors. Liaison De La Morte gaat op 30 september in première in Willem II te Den Bosch.

2002

Cirrha Niva staat op 17 mei met de rockopera op het elfde Wave-Gothic-Treffen in het Duitse Leipzig. Gitarist en medeoprichter Peter Vennema verlaat de band en wordt vervangen door Rommert van der Meer. In het najaar doet Cirrha Niva een korte tournee door Nederland en België samen met de Zweedse groep Pain Of Salvation. De rockopera wordt in de maanden oktober en november op diverse plekken in Nederland uitgevoerd.

Peter Vennema Rommert van der Meer

2003

Op 19 mei treedt bassiste Liselotte in het huwelijk met bassist Kristoffer Gildenlow van Pain Of Salvation. Gildenlow maakt deel uit van de crew en speelt soms mee tijdens optredens. Vanwege zwangerschap van de bassiste worden bijna alle geplande Halloweenoptredens in 2003 gecancelled. De groep voert hun rockopera nog wel op tijdens Spirit of 66 in Verviers (België) en Jamrock te Zeewolde

Liselotte Hegt

2004

Bassiste Liselotte Hegt en gitarist Rommert van der Meer verlaten Cirrha Niva. Hegt omdat ze haar privé-leven niet meer kan combineren met de band en Van der Meer omdat zijn gezondheid het niet langer toelaat. Na enkele weken van audities houden, worden zij vervangen door Carlo Heefer op gitaar en Daniël Huijben op bas. In september verlaat ook toetsenist Wilbert van de Broek de band.

Carlo Heefer Daniël Huijben Liselotte Hegt Rommert van der Meer Wilbert Van Den Broek

2005 - 2006

De band werkt aan de conceptplaat Daguerreian View. Voor de liveshow werkt Cirrha Niva samen met het productiebedrijf Parnassus On Stage. Voormalige bandleden Liselotte Hegt en Rommert van der Meer maken deel uit van de alternatieve Nederlands/Zweedse band Dial waarmee ze in de zomer van 2006 in Oostenrijk het debuutalbum Synchronized opnemen.

Dial Liselotte Hegt Rommert van der Meer

2007

Zanger Arnold Kloek verlaat Cirrha Niva in maart vanwege muzikale meningsverschillen. Na twee maanden zoeken vindt de band in vocalist Legrand (Michel de Groot, ex-Ulcerate Fester/Liquid Baby, niet te verwarren met Michel 'Legrand' de Groot van o.a. Time Bandits en Vitesse) een geschikte vervanger. Drummer Tommy White levert bijdragen op de dvd van zijn oude muziekmaatjes Alter Ego X.

Arnold Kloek Michel de Groot (2) Tommy White

2008 - 2009

Cirrha Niva Cirrha Niva gaat op zoek naar een nieuw label, maar besluit uiteindelijk het album For Moments Never Done (september 2009) zelf uit te brengen via Parnassus Records. De productie is in handen van Jochem Jacobs en Bouke Visser van de Split Second Sound Studio. De plaat bevat gastbijdragen van Robin de Groot (Chiraw), Manda Ophuis (Nemesea) en Joost van den Broek (After Forever). Gitarist Yuval Kramer van de Israëlische band Amaseffer spreekt in het Hebreeuws gesproken woorden in het nummer Golan Heights. Muzikale referenties zijn onder anderen Nevermore, Dream Theater, Rush, Faith No More, Iron Maiden en Thin Lizzy. Tijdens optredens zijn de gastbijdragen via samples te horen of, wanneer mogelijk, live meegespeeld op het podium. Bij sommige optredens zorgt VJ Michel de Klein voor podiumdecoratie en videobeelden. Najaar 2009 speelt de band onder meer tijdens ProgPower Europe te Baarlo, Metal Attack in Eibergen en Mindview Metal Convention in het Belgische Beveren (akoestische set).

After Forever Bouke Visser Jochem Jacobs Joost van den Broek Manda Ophuis Robin de Groot

2010

Drummer Tommy White moet vanwege gezondheidsproblemen stoppen met drummen. Terwijl de band op zoek gaat naar zijn vervanger, wordt zijn plaats tijdelijk waargenomen door Eelco van der Meer (Ethereal) en vervolgens door Wiebe Slim.

Eelco van der Meer Ethereal Tommy White Wiebe Slim

2011

Eind april stelt de band via hun website nieuwe bassist Jan van Baal voor aan de fans. Hij speelt mee vanaf de Europese tournee met Crimson Glory en Triosphere in april en mei. Zijn deelname is kortstondig, want in augustus neemt hij, samen met drummer Wiebe Slim, alweer afscheid van Cirrha Niva en moet de band op zoek naar een nieuwe ritmesectie. Oprichter/gitarist Rob Willemse en oud-gedienden gitarist Carlo Heefer en zanger Legrand hebben in Michel Steenbekkers (ex-Fuelblooded) en Robert van Kooij (ex-Toyz) hun bassist en drummer gevonden.

Fuelblooded Jan van Baal Michel Steenbekkers Robert van Kooij Toyz Wiebe Slim

2016

In 2016 brengt de band het album ‘Out Of The Freakshow’ uit. Drummer Nathanael Taekema speelt het gehele album in, ondanks zijn vertrek bij de band eind 2015. Psychotic Waltz frontman Devon Graves (Oostenrijk) en zangeres Lisette van den Berg (Scarlet Stories) spelen respectievelijk mee op de nummers ‘Just Another Legacy’ en ‘Afraid To Bleed’. Toetsenist Erik van Ittersum (Theater Equation) neemt onder supervisie van Joost van den Broek alle keyboardpartijen voor zijn rekening. De mysterieuze Mr. Gold tenslotte is te horen als de spreekstalmeester in het openingsnummer ‘I Guess’. In december 2016 verlaat gitarist Carlo Heefer voor de tweede keer de band: hij wordt definitief vervangen door Dennis van Bussel.

Discografie Cirrha Niva

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cirrha Niva

Audio/Video Cirrha Niva

Video Cirrha Niva

Cirrha Niva - Afraid To B...
Cirrha Niva - Afraid To Bleed (ft. Lisette van den Berg)
Cirrha Niva - From Ego
Cirrha Niva - From Ego
Cirrha Niva - I Guess (Ly...
Cirrha Niva - I Guess (Lyrical)
Cirrha Niva - Time
Cirrha Niva - Time
Cirrha Niva (1of2) 2011-...
Cirrha Niva  (1of2) 2011-04-27 (192017) @ Dynamo Eindhoven Netherlands
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Cirrha Niva - I Guess (Lyrical)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer