Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CITY TO CITY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

City To City

Periode

1997 - 2002

Genre

pop

Online

Officiële website

City To City

Pop-duo dat in een klap bekend wordt dankzij de ballad The Road Ahead.
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten van Praag   gitaar, zang

Overige muzikanten

Jeroen Polderman   drums
Erwin Steijlen   gitaar
Sandro van Breemen   gitaar, zang
Han Dasselaar   basgitaar
Jan-Peter Bast   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Secret Sounds
1991   Het Goede Doel
1992   Sander van Herk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie City To City

Pop-duo dat in een klap bekend wordt dankzij de ballad The Road Ahead.

1995

Henk Temming (ex-Goede Doel) hoort Maarten van Praag live zingen in de Vondelkerk te Amsterdam. Hij brengt de kleinzoon van zanger Max van Praag samen met de jonge componist Sandro van Breemen.

Henk Temming Max van Praag

1997

City To City wordt opgericht.

1998

Van Breemen is na zijn studie aan de School Of Audio Engineering te Amsterdam verbonden aan de geluidsstudio van Temming. In het voorjaar werken Temming en City To City samen aan nieuw materiaal.

1999

City To City Het nummer The Road Ahead wordt gebruikt in een TV-commercial van Mitsubishi. Ondanks de kritiek dat het nummer wel heel erg lijkt op Everybody Hurts van de Amerikaanse band REM belandt de single op de eerste plaats van de hitparade. Uiteindelijk wordt het de best verkochte single van het jaar. In het najaar wordt de single gevolgd door het debuut-album.

2000

De tweede single The Real World blijft steken in de tipparade. Het album The Road Ahead krijgt een Edison voor Beste Nieuwkomer Nationaal.

2001

In stilte werkt het duo aan een nieuw album dat voor september gepland staat. Het eerste optreden na lange tijd is een televisie-optreden voor BNN op 13 mei samen met De Kast gevolgd door een bijdrage aan het groots opgezette festival DutchDay in de Amsterdam ArenA op 17 juni.

2002

In mei stapt Sandro van Breemen als zanger/gitarist/componist uit City To City vanwege voortdurende meningsverschillen met management en platenmaatschappij. In juli richt hij met andere ex-leden van City to City de rockformatie Plaeto op. Volgens eigen zeggen maakt de band 'stevige rock waarbij rock en groove afwisseld wordt met melodie en melancholie'. In de zomer doet de groep een introduktietour door Nederland.

Plaeto

2009

Maarten van Praag brengt onder de naam Ma*rten de single Can't Let Go uit.

Ma*rten

Discografie City To City

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's City To City

Audio/Video City To City

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer